bankadó

adókedvezméyn, adótörvény módosítások, adózás, adózás 2019, bankadó, béren kívüli juttatások, cafeteria 2019, tao

Megszavazták az adócsomagot: itt vannak a részletek

PP/MTI

Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját, amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát, továbbá 2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek idén november 1-jén végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

Tovább olvasom »
bankadó, előrejelzés 2017, gazdasági növekedés, hitelezés, kkv finanszírozás, kkv hitelezés, versenyképesség

Muszáj belevágni a hitelbe a fejlődéshez

piacesprofit.hu

A magyar gazdasági kilátások kedvezőek, a hazai bankpiac pedig erős hitelezési képességével és hajlandóságával aktív részese lehet a bővülésnek – állítja a K&H. Mivel régiós viszonylatban sem a lakosság, sem pedig a vállalatok nincsenek nagymértékben eladósodva, így a hitelezésen keresztüli gazdasági élénkülés lehetősége adott.

Tovább olvasom »
adózás, áfacsökkentés, bankadó, költségvetés 2017, tej

Olcsóbb lesz az élelmiszer, a net és az éttermek

PP/MTI

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája csökkenhet jövőre 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is.

Tovább olvasom »
bankadó, export, exportképesség, exportösztönzés, kkv export, termelékenység, varga mihály

Az uniós minőséget kéne hoznia a magyar cégeknek

Timár Gigi

Ugyan kedvezőbbé váltak a magyar cégek körülményei, de tisztán kell látni azt is, hogy nem vagyunk a világ vezető gazdasága. Növelni kell a termelékenységet és a kkv-k exportképességének javítása mellett arra kell koncentrálni, hogy a magyar kkv-k elérjék az uniós minőséget – nem feltétlenül az exportpiacra lépés, de legalább az importkiváltás képessége miatt – mondta Varga Mihály a Világgazdaság által szervezett konferencián.

Tovább olvasom »
bankadó, kkv hitelezés, mnb, nhp, növekedési hitelprogram, vállalati hitel, vállalati hitelezés

Most már a bankoknak kéne hiteleznie az MNB szerint

PP/MTI

A bankadó csökkentésével már a bankokon a sor, hogy növeljék a hitelezésüket, támogassák a vállalati beruházásokat – mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában, ahol a további monetáris lazításról is szót ejtett.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adóváltozás, adóváltozások, adózás 2014, bankadó, családi adókedvezmény

Varga Mihály: jövőre nem lesz adóemelés

PP/MTI

Az első olyan év 2014, amikor nincs adóemelés, új adót sem vezetnek be, csakis kedvezően változnak az adótörvények – jelentette ki Varga Mihály kedden a parlamentben, a kiskeresetűek adójának csökkentését nevezve a kormány fő céljának.

Tovább olvasom »
adóemelés, bankadó, energiaadó, orbán viktor, tranzakciós adó, túlzottdeficit-eljárás

„Biztos, ami biztos”, lesznek új adók

piacesprofit.hu

Biztos, ami biztos alapon, ha a zárolások nem lennének elegendőek Brüsszelnek. Magyarországnak ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól, “ha a matematikának vannak még érvényes szabályai” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az EU-csúcstalálkozó után.

Tovább olvasom »
bankadó, cafeteria, forintárfolyam, IMF/EU-megállapodás, matolcsy-csomag, tranzakciós adó

Novemberi szüret: must helyett megszorítás

kfarkas

Szám szerint a harmadik Matolcsy-csomagot jelentette be a kormány novemberben, de az őszi hónap amúgy is az adóváltozásoktól és a földtörvény betonba foglalásától volt hangos. Az Egyesült Államokban Barack Obama nyerte meg az elnökválasztási csatát, a harmadik Magyar Fenntarthatósági Csúcson pedig szakemberek arra figyelmeztettek, hogy eljött az idő a cselekvésre.

Tovább olvasom »
bankadó, eu, költségvetési kiigazítás, kötelezettségszegési eljárás, távközlési adó, válságadó

Bíróság előtt a válságadó: újabb 160 milliárd mínusz?

Kolossa Katalin

Immár két magyar ágazati különadót is vizsgál az Európai Bíróság, hogy összhangban vannak-e az uniós joggal. A bolti kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadóval kapcsolatban benyújtott indítvány után most a távközlési adó ügye is a közösségi bíróságnál landolt. Az utóbbival kapcsolatos esetleges elmarasztaló uniós döntés mintegy 160 milliárd forintos adó-visszatérítési kötelezettséggel járna. A múlt év végén elfogadott sarkalatos törvény szerint ilyen esetben a fedezetet újabb különadó kivetésével teremtheti elő a kormány.

Tovább olvasom »