autómegosztás

airbnb, autómegosztás, bizalom, erőforrás megosztás, ideológia, jóság, magyarország, megosztás gazdasága, megosztásalapú gazdaság, politika, társadalom, tolerancia, transzparencia

Az emberi jóság mintapéldája az Airbnb?

Kriston László

“Alapvető emberi jóság nélkül az Airbnb nem működhetne”, mondta Brian Chesky, az Airbnb társalapítója. A vandalizmustól vagy a lopástól viszont a láthatóság tartja vissza a bérlőket. A transzparencia a legerősebb jóságra nevelő eszköz. Ha a lakást kibérlő személyek negatív kommentet kapnak, mert kárt tettek az ingatlanban, kidobja őket a rendszer. Megéri tehát jól viselkedni.

Tovább olvasom »
autómegosztás, b2c, baby boomer, C2C, internet, jövő, jövő generáció, megosztásalapú gazdaság, megosztásos gazdaság, online, p2p, pwc, sharing economy, z-generáció

Sharing economy: megszoksz vagy megszöksz

piac-profit.hu

Minél hamarabb száll be egy cég a megosztásos gazdaságba, annál több esélye van az érvényesülésre. Még van tér az új platformok számára, de a későn érkezők idővel azon kaphatják magukat, hogy ez a vonat már elment, véli Kőszegi Árpád, a PricewaterhouseCoopers Magyarország menedzsere.

Tovább olvasom »
autómegosztás, carsharing, jogi szabályozás, környezetvédelem, megosztás gazdasága

Megosztott kocsinak ingyen lenne a parkolás

PP/MTI

Németországban törvényt hoznak a közösségi autómegosztó szolgáltatások támogatásáról, a szövetségi kormány tervezete alapján a szolgáltatók autói ingyenesen parkolhatnának, de meg kell felelniük bizonyos környezetvédelmi normáknak.

Tovább olvasom »
autómegosztás, elektromos autó, elektromos gépjármű, fosszilis energiahordozók, innováció, megújuló energia, tesla, uber

Tényleg bedöntheti Elon Musk az Ubert?

KlimaBlogger

A Tesla vezére önvezető elektromos autókat szervezne autómegosztási alkalmazásra. Uber-elvek + önvezető szoftver + Tesla-gépkocsik, mindehhez Tesla-teherautók + Tesla tömegközlekedés = Zéróemissziós globális földfelszíni járműflotta. Ráadásul a 2020-as évek elejére. Igaz ez? Az esélyeket elemezzük.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, adózás, autómegosztás, személyszállítás, taxi vs. uber, uber

Megint demonstrálnak a taxisok

PP/MTI

Útlezárások várhatók ma 9 órától a Belvárosban a taxis szervezetek demonstrációja miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A személyszállítási fuvarozók az Uber applikáció ellen tiltakoznak.

Tovább olvasom »
autómegosztás, innováció, közösségi gazdaság, megosztás gazdasága, uber

Ezért tartanak előrébb az észtek

piacesprofit.hu

Észtország a túlszabályozás helyett az innovációt támogatja, ezért Európában először az észt parlament törvényjavaslata szabályozná, nem pedig tiltaná az autómegosztást, az Uberhez hasonló digitális platformok működését.

Tovább olvasom »