audit

átvilágítás, audit, ázsia, beszállító, bojkott, bűntény, bűntett, élelmiszeripar, emberi jogok, emberi jogok megsértése, etikátlan, eu, európai unió, gyilkosság, hal, halál, halász, jogsértés, kényszermunka, kereset, lidl, marks and spencer, nestle, per, rabszolgaság, tesco, thaiföld, tilalom

Bűnös praktikák a halrudacskák mögött

KlimaBlogger

A globális halászati és tengeri élelmiszergyártó szektor bűzlik az emberi jogok sorozatos megsértésétől. Gyilkosságok, rabszolgamunka, erőszakos fogvatartás, embercsempészés, testi sértés – se vége, se hossza a jogsértő incidenseknek. A neves áruházláncok még mindig nem tisztították meg az ilyen praktikákkal élő ázsiai beszállítóktól az ellátási láncukat.

Tovább olvasom »
audit, jó adózók, könyvvizsgálat

Akit vizsgálnak, annak jobban megy

piacesprofit.hu

A könyvvizsgálati kötelezettség alá eső cégek az államháztartás szempontjából sokkal jobb gazdálkodási adatokat mutatnak fel, mint nem könyvvizsgált társaik – derül ki az Opten elemzéséből. Az auditált cégeknél magasabb az egy főre jutó személyi jellegű ráfordítás, és kétszer annyi adót fizetnek, mint a nem auditált társas vállalkozások.

Tovább olvasom »
audit, költségcsökkentés, könyvelés, pénzkezelési szabályzat, sikkasztás

Így nem sikkaszt a dolgozó

kfarkas

Bárkivel és bármikor megtörténhet, hogy kilopnak a zsebéből egy kis pénzt. De érdekes módon éppen a kisebb vállalkozásokkal esik meg gyakrabban, hogy éppen az alkalmazottak lopják meg a céget. Mutatunk most öt tippet, hogyan lehet ezt elkerülni.

Tovább olvasom »
audit, autóipar, beszállító

Rába: kezdődik a “verseny” a beszállítóvá válásért

kkummer

Még az idén megkezdődik és 2014-ig tart a Rába-Volvo programba jelentkezett 350 cég közül a legmegfelelőbbek auditálása. Amelyik társaság átmegy a szűrőn, az ajánlatot adhat a közös buszgyártásba való beszállításra – közölte a Rába Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
audit, minősítés, tanúsítóház

10 éves az EMT!

piacesprofit.hu

Az EMT-t öt magyar mérnök hozta létre a brit National Quality Assurance (NQA) partnereként. A tanúsító cég a világ több mint hetven országában végez auditot, és az így szerzett tapasztalatokat hazahozva segíti az itthoni vállalkozások hatékony működését. Tanúsítás segítségével ugyanis bármekkora és bármely ágazatban működő szervezet növelheti ügyfélkörét, bevételeit, és faraghat a működési költségeiből.

Tovább olvasom »