áram

áram, bitcoin, blockchain, energia, fintech, fizetés, kriptovaluta, pénz, technológia, tranzakció, visa

Falja az áramot a bitcoin

Kriston László

Egyetlen bitcoin-tranzakcióhoz annyi áram kell, amennyiből egy hónapig el lehet látni energiával egy lakást – derült ki a holland ING Bank elemzéséből. Vagyis nem éppen a legkörnyezetbarátabb fizetőeszköz.

Tovább olvasom »
áram, energiahatékonyság, energiapazarlás, klímavédelem, led

Mégse olyan jó a LED?

klímablog

A LED-világítás három feltalálójának ítélték az idei fizikai Nobel-díjat. De az indoklás sántít. Az energiatakarékos technológiák éppen a pazarló fogyasztást erősítik, állítják szakértők.

Tovább olvasom »
áram, költségcsökkentés, rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés kkv-knak? A piac intézi!

piacesprofit.hu

Idén elsősorban az egyre fokozódó piaci verseny következtében csökkenthetik az áramköltségeiket a hazai vállalkozások, mivel az európai nemzetközi áramárak elérték azt az alsó küszöböt, amelynél lejjebb már nemigen csökkenek majd rövid- és középtávon.

Tovább olvasom »
áram, áramkereskedő, megújuló energia

Érdemes újrakötni az áramszerződéseket

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónap áremelkedése ellenére sem várnak tartós növekedést a villamos energia árában az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. nemzetközi trendeket elemző szakértői, sőt hosszabb távon az árak további mérséklődésére is számítani lehet. Éppen ezért érdemes lehet megversenyeztetni a szolgáltatókat és újrakötni a szerződéseket.

Tovább olvasom »
áram, energia, energiafogyasztás, energiahatékonyság, energiatakarékosság

Veszélyben az áramellátás?

piacprofit.hu

Az energetikai iparág szereplői a legnagyobb kihívást a fejlesztésekhez szükséges forrásszerzésben látják, és attól tartanak, hogy a beruházások finanszírozási gondjai gyakoribb áramszünetekhez vezethetnek Európában. A 43 ország 72 energetikai vállalata felsővezetői megkérdezésére épülő kutatás szerint az energia-portfólió és a piaci verseny átalakulása, valamint az infrastrukturális beruházások megvalósíthatósága alakítja az energetikai és közmű szektor jövőjét.  A GKI Energiakutató friss helyzetképe szerint ugyanakkor az emelkedő nyári csúcsok a biztonságos villamosenergia-ellátást Magyarországon nem veszélyeztetik.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor