angyalbefektető

adókedvezmény, adózás 2018, angyalbefektető

Startup adókedvezmény: semmi baja, csak a torka véres

kfarkas

A startup cégek, azaz az innovatív, nagy sikerrel kecsegtető vállalkozások csábító befektetési célpontok lehetnek akár magán, akár céges befektetőként. A kormányzat egy új adókedvezménnyel segíti ezeket a befektetőket, a jogszabályban van azonban néhány csapda, amire jó lesz ügyelni.

Tovább olvasom »
angyalbefektető, közösség, magyar cégek, magyar fejlesztés, miutcank, online kommunikáció, sharing economy

Kik laknak az utcádban?

Szeicz András

Ha mindenki rendet tart a saját háza táján, akkor mindenhol rend lesz – mondja Horváth Gáspár, aki az egyetem után kezdte el építeni a Miutcánk.hu-t. Az oldalon olyan lokális közösségek jöhetnek létre, amelyben az egymáshoz közel lakók segíthetik ki egymást egy létrával vagy egy fúróval éppen. Ez a sharing economy lényegében. A kérdés, hogy az alapvetően bizalmatlan magyar társadalomban mindez hogyan működik.

Tovább olvasom »
angyal befektető, angyalbefektető, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, pénzszerzés, startup, tőkebevonás, üzleti angyal

Fehér lovagok kellenének angyalok helyett

Kriston László

A startup cégeket létrehozó vállalkozók gondolkodásának nagy hibája, hogy mindig angyaltőkében és kockázati tőkében gondolkodnak. Csakhogy ők mindig túl nagy részesedést fognak kérni a cégből, és a lehető legnagyobb haszonnal akarnak kiszállni belőle, minél hamarabb. Emellett gyakran hiányzik a professzionális mentorálás, ami egy fiatal vállalatnál az egyik legfontosabb dolog. Másfajta tőkeforrásokat javasol az amerikai Quinnipiac University professzora, Norman Gray, aki arra tanítja diákjait, hogy piacosítani, kommercializálni kell a jó ötleteket.

Tovább olvasom »