alternatív

állattenyésztés, alternatív, bill gates, burger king, célközönség, celluláris húsipar, diszruptor, globális népesség, hamburger, hús, húsfogyasztó, innováció, laboratóriumi hús, leonardo dicaprio, nasdaq, népszaporulat, ökolábnyom, sejtalapú, startup, tőzsde, vegetáriánuns, veszteséges

A tőzsdén is imádják a vega húst

Kriston László

Tőzsdére ment a laboratóriumban, növényekből „húst” növesztő Beyond Meat Amerikában. A cég befektetői között van Bill Gates és Leonardo DiCaprio is. A vegihús és a laboratóriumban növesztett mesterséges hús lehet a megoldás az állattenyésztés óriási környezetszennyezésének kiváltására. Ezzel is tisztában lehetnek a befektetők, hiszen akkora volt a kereslet a cég részvényeire, hogy az első napon 163 százalékkal emelkedett az árfolyam.

Tovább olvasom »
alga, alternatív, élelmiszer, élelmiszerbiztonság, élelmiszerellátás, fenntartható mezőgazdaság, gumós, hínár, lucerna, növény, zöldség

Lótusz és kender lehetnek a jövő alapélelmiszerei

Kriston László

Az anyatermészet éléskamrája sokkal gazdagabb, mint ahogy azt a nyugati világ kulináris hagyományai felismerték. Az élelmiszeripari vállalatoknak is át kell állniuk egy sokszínűbb alapanyag-skálára, ha csökkenteni akarják a mezőgazdaság ökolábnyomát és erősíteni a globális élelmezésbiztonságot.

Tovább olvasom »
alternatív, energiaárak, energiahatékonyság, energiaszegénység, rezsi, rezsicsökkentés

Az energiahatékonyság csökkentené igazán a rezsit

piacesprofit.hu

A Magyar Energiahatékonysági felhívja a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

Tovább olvasom »
alternatív, csr, körforgásos gazdaság, körkörös gazdaság, megosztás gazdasága, sharing economy, társadalmi vállalkozás

Az új üzleti kulcsszó: empátia

Timár Gigi

Ha nem változik alapjaiban mostani, fogyasztáscentrikus világunk, közel az összeomlás – vallják egyre többen. A rendszerváltó szerepre számos alternatív gazdasági modell bejelentkezett már. Áttörést – most úgy tűnik – a társadalmi vállalkozások hozhatnak, a korábban sztárolt megosztásos vagy a magas szinten támogatott körforgásos gazdaság helyett.

Tovább olvasom »
adomány, alternatív, brazília, erdőirtás, környezetvédelem

Visszadobták az esőerdő lakosai a félmillió eurót

Kriston László

A Fuck for Forest nevű szervezet tagjai szabad szeretkezést, erdei nudizmust és esőerdő-védelmet hirdettek. Félmillió eurót gyűjtöttek össze őserdő-vásárlásra. Az akció azonban kudarcba fulladt. Hogy miért, az szomorú és kiábrándító tanmese gazdag ország és szegény ország már-már áthidalhatatlan ellentétéről. A hippi-csoportról szóló dokumentumfilmet a 12. Transylvania Filmfesztiválon láttuk Kolozsváron.

Tovább olvasom »
alternatív, energia

Új módszerrel nyernének energiát

piacprofit.hu

Fotoszintézis segítségével, mesterséges levéllel nyerhetjük a szükséges energia jelentős hányadát a jövőben – vélekedtek kutatók az Amerikai Tudományfejlesztő Társaság (American Association for Advancement of Science, AAAS) éves konferenciáján tartott előadásukban.

Tovább olvasom »
alternatív, energia, leader, leadpartner

21. századi tiszta technikák: A bükkaranyosi példa

Gergely László-5

A negyvennégy település alkotta térségi akciócsoport 2007-ben döntött arról, hogy elsősorban közösségi energiatermeléssel, megújuló energiaforrások hasznosításával kíván foglalkozni. Az egyre több sikert elkönyvelő együttműködéshez Miskolc városa után Eger, majd Paks csatlakozott. Idén nyáron pedig már együtt nyújtottak be pályázatot Brüsszelbe, immár Salgótarján, Veszprém és Kecskemét közreműködésével.

Tovább olvasom »
alternatív, energia, megújuló energia, pályázat

A legjobb nyolc mellett Magyarország!

piac-profit.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával a RENEXPO megnyitásának napján, 2011. május 5-én került aláírásra a Makrovirka-projekt nevezése, amellyel Magyarország 27 uniós tagállam mellett az EU Bizottság NER 300-as pályázatán indul” – tudta meg az OGH Hírügynökség Dr. Nagy Józseftől, a projekt vezetőjétől. A projekt az uniós pályázaton a megújuló energiák hasznosításán belül a Megosztott megújuló energia – gazdálkodás (intelligens hálózatok), városi környezetben alkategóriában indul.

Tovább olvasom »
alternatív, energia, fenntarthatóság, krízis és túlélés

Zöld-e a zöldebb?

Kriston László

Ötletek, víziók, megoldások tömkelege versenyez egymással a fosszilis energiák kiváltására, és ezzel az üvegházgáz-kibocsátás mérséklésére, hogy megfékezzük a globális felmelegedést, amelyet egyre súlyosbít a légszennyezés.

Tovább olvasom »
alternatív, energia, szélenergia

A bürokrácia a szélenergia legnagyobb ellensége

klímablog/MTI

A hálózati csatlakozás, az engedélyezés időtartama és annak költsége a fő akadálya a szélenergia hasznosításának Magyarországon – ismerteti az Európai Szélenergia Társaság (European Wind Energy Association – EWEA) és a Magyar Szélenergia Társaság (MSZET) konferenciáján elhangzottakat.

Tovább olvasom »
alternatív, k+f, megújuló energia, napenergia

Nagy üzlet lesz a napenergia

Kriston László

A Földre zúduló napenergia 20 000-szer(!) nagyobb, mint amennyi energiát a fosszilis energiaforrásokból ma előállítunk. A napenergia szolgáltatja majd a világ energiaellátásának negyedét 2050-re, szól az International Energy Agency prognózisa, egybecsengve a koppenhágai klímaváltozási egyezmény megújuló erőforrásokra irányuló célkitűzéseivel.

Tovább olvasom »
alternatív, energia, föld, fűtés

A magyar geotermikus kincs két atomerőművel ér fel

klímablog/MTI

“Az elkövetkező kormányzati ciklusban a megújuló energiák részarányának növelése a cél, az elsődleges feladat, ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a hagyományos energiaforrásokra ne lenne szükség”, mondta Illés Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályi határában egy geotermikus kút megtekintésekor. Illés a leendő kormány vidékfejlesztési tárcájának környezet- és természetvédelmet, valamint a vízügyet felügyelő államtitkári posztjának várományosa.

Tovább olvasom »