állattenyésztés

állattenyésztés, alternatív, bill gates, burger king, célközönség, celluláris húsipar, diszruptor, globális népesség, hamburger, hús, húsfogyasztó, innováció, laboratóriumi hús, leonardo dicaprio, nasdaq, népszaporulat, ökolábnyom, sejtalapú, startup, tőzsde, vegetáriánuns, veszteséges

A tőzsdén is imádják a vega húst

Kriston László

Tőzsdére ment a laboratóriumban, növényekből „húst” növesztő Beyond Meat Amerikában. A cég befektetői között van Bill Gates és Leonardo DiCaprio is. A vegihús és a laboratóriumban növesztett mesterséges hús lehet a megoldás az állattenyésztés óriási környezetszennyezésének kiváltására. Ezzel is tisztában lehetnek a befektetők, hiszen akkora volt a kereslet a cég részvényeire, hogy az első napon 163 százalékkal emelkedett az árfolyam.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, emisszió, kérődző, kibocsátás, klímaváltozás, légkör, metán, párizsi klímaegyezmény, szarvasmarha, szén-dioxid

Rejtély, hogy miért nő a metánkoncentráció a levegőben

KlimaBlogger

Húsz éve stagnálni kezdett a légkör metánkoncentrációja, de az utóbbi években újra meglódult. Nyugtalanító, hogy a szakemberek nem biztosak benne, mi a változás oka. Az sem jó hír, hogy a metánkoncentráció növekedését nem kalkulálták bele a párizsi klímaegyezménybe. Ha nem sikerül ezt a trendet megállítani, akkor képtelenség lesz 2 Celsius-foknál megfékezni a globális felmelegedést.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelmiszer, emisszió, étrend, hús, juh, karbon, kecske, kibocsátás, légszennyezés, metán, ökolábnyom, sajt, szarvasmarha, szén-dioxid, tehén, vegán, vegetáriánus

Nagy az ökolábnyoma a sajtnak

Kriston László

Az emberiség 22 milliárd tonna sajtot eszik évente, és ez a mennyiség csak nőni fog a népességgyarapodásnak köszönhetően. A legnagyobb karbonlábnyomot hátra hagyó állati eredetű élelmiszerek közül a sajt a harmadik helyen szerepel a toplistán a bárány- és a marhahús után.

Tovább olvasom »
agrárium, állattenyésztés, ellátási lánc, fogyasztói igények, gyorsétterem, intézményes befektető, karbonlábnyom, mcdonalds, mezőgazdaság, ökológiai lábnyom, vízszennyezés, zöldülés

Mikor kapunk klímabarát hamburgert a gyorséttermekben?

Kriston László

A gyorsétterem franchise-ok húsintenzív étrendjükkel nagy motorjai az állattenyésztésnek, ami az egyetlen magas üvegházgáz-kibocsátású szektor a világban, melynek nincs emissziómérséklési terve. Nyolcvan nagy befektetési alap indított nyomásgyakorló kampányt a fast food hat világmárkája ellen: tessék zöldülni!

Tovább olvasom »
agrár, agrárium, állattenyésztés, app, élelem, élelmiszer, élelmiszeripar, ellátási lánc, erdőirtás, esőerdő, étel, fajpusztulás, fehérje, hal, halászat, környezetbarát, mezőgazdaság, mobilalkalmazás, mobilapplikáció, növénytermesztés, ökolábnyom, rovar, szója, takarmány, tonhal, transzparencia, veszélyeztetett faj, wwf

Az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés

Kriston László

Világszerte a szója szolgál takarmányként az állattenyésztés számára. A szójaültetvényeket hatalmas erdőségek kiirtásával telepítik, főleg Brazíliában, ahol a Föld tüdeje, az Amazonas-esőerdő található. Az agrártermelés minden szegletében fenntartható megoldásokat keresnek közös összefogással az üzleti szektor és a civil szféra szereplői.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelem, élelmiszer, étel, fehérje, fogyasztás, háziállat, hús, húsipar, kutya, macska, marha, metán, nitrogén, ökolábnyom, prémium kategóriás termék, sertés

Mekkora a háziállatod ökolábnyoma?

Kriston László

Napjainkban jóval elterjedtebb a háziállatok tartása a városi lakásokban, mint az a rendszerváltás idején volt. Egyre több ember él, egyre többen érzik magányosnak magukat, egyre többen találnak lelki vigaszt egy háziállat társaságában. Ideje, hogy elkezdjük négylábú kedvenceink ökolábnyomát is számolni. Hiszen kilószámra vásároljuk nekik az eledelt és az almot.

Tovább olvasom »
2050, agrár, állattenyésztés, befektetés, dubai, éhínség, élelmiszernövény, jeff bezos, mezőgazdaság, műhús, népességnövekedés, termőföld, vertikális farm

A vertikális farmok nem szüntetik meg az éhezést, de segítenek

Kriston László

A globális felmelegedés és a gyorsuló globális népszaporulat azzal fenyeget, hogy jelenlegi, vegyszerintenzív agrártermeléssel nem tudjuk ellátni azt a 9,8 milliárd éhes szájat, amely 2050-ben kíván élelmet a Földön. A raktárakban termőföld és napfény nélküli termesztés okos megoldásnak tűnik, de az állattenyésztés ökolábnyomának nagyságára vagy annak csökkentésére nem kínál megoldást.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor