állattenyésztés

agrárium, állattenyésztés, ellátási lánc, fogyasztói igények, gyorsétterem, intézményes befektető, karbonlábnyom, mcdonalds, mezőgazdaság, ökológiai lábnyom, vízszennyezés, zöldülés

Mikor kapunk klímabarát hamburgert a gyorséttermekben?

Kriston László

A gyorsétterem franchise-ok húsintenzív étrendjükkel nagy motorjai az állattenyésztésnek, ami az egyetlen magas üvegházgáz-kibocsátású szektor a világban, melynek nincs emissziómérséklési terve. Nyolcvan nagy befektetési alap indított nyomásgyakorló kampányt a fast food hat világmárkája ellen: tessék zöldülni!

Tovább olvasom »
agrár, agrárium, állattenyésztés, app, élelem, élelmiszer, élelmiszeripar, ellátási lánc, erdőirtás, esőerdő, étel, fajpusztulás, fehérje, hal, halászat, környezetbarát, mezőgazdaság, mobilalkalmazás, mobilapplikáció, növénytermesztés, ökolábnyom, rovar, szója, takarmány, tonhal, transzparencia, veszélyeztetett faj, wwf

Az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés

Kriston László

Világszerte a szója szolgál takarmányként az állattenyésztés számára. A szójaültetvényeket hatalmas erdőségek kiirtásával telepítik, főleg Brazíliában, ahol a Föld tüdeje, az Amazonas-esőerdő található. Az agrártermelés minden szegletében fenntartható megoldásokat keresnek közös összefogással az üzleti szektor és a civil szféra szereplői.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelem, élelmiszer, étel, fehérje, fogyasztás, háziállat, hús, húsipar, kutya, macska, marha, metán, nitrogén, ökolábnyom, prémium kategóriás termék, sertés

Mekkora a háziállatod ökolábnyoma?

Kriston László

Napjainkban jóval elterjedtebb a háziállatok tartása a városi lakásokban, mint az a rendszerváltás idején volt. Egyre több ember él, egyre többen érzik magányosnak magukat, egyre többen találnak lelki vigaszt egy háziállat társaságában. Ideje, hogy elkezdjük négylábú kedvenceink ökolábnyomát is számolni. Hiszen kilószámra vásároljuk nekik az eledelt és az almot.

Tovább olvasom »
2050, agrár, állattenyésztés, befektetés, dubai, éhínség, élelmiszernövény, jeff bezos, mezőgazdaság, műhús, népességnövekedés, termőföld, vertikális farm

A vertikális farmok nem szüntetik meg az éhezést, de segítenek

Kriston László

A globális felmelegedés és a gyorsuló globális népszaporulat azzal fenyeget, hogy jelenlegi, vegyszerintenzív agrártermeléssel nem tudjuk ellátni azt a 9,8 milliárd éhes szájat, amely 2050-ben kíván élelmet a Földön. A raktárakban termőföld és napfény nélküli termesztés okos megoldásnak tűnik, de az állattenyésztés ökolábnyomának nagyságára vagy annak csökkentésére nem kínál megoldást.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, botrány, csirke, dokumentumfilm, élelmiszer, farmer, film, gazda, gyorsétterem, leleplező, mcdonalds, metoo, szexuális, tyson

Nem mutatják be a csirkeszendvicsipart leleplező filmet

Kriston László

Morgan Spurlock 2004-ben egycsapásra világhírű lett a gyorséttermek kultúráját kipellengérező Super Size Me című dokumentumfilmmel. Ennek folytatásában most a csirkeszendvics-megabiznisz árnyoldalait leplezi le. Pontosabban leplezné. Miután a Twitteren elárulta, hogy a MeToo-kampányban ő is érintett, és bizony nem az áldozati, hanem az elkövetői oldalon, a YouTube elállt a dokumentumfilm forgalmazásától. A film sorsa kétséges.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, éhezés, éhínség, élelmiszer, fehérje, hamburger, hús, húsipar, innováció, izrael, k+f, kockázati tőke, műhús, népesség, növény, ökológiai lábnyom, termőföld

Nyomja a pénzt a húsipar a műhúsba

Kriston László

Világszerte gyors a népesség növekedése, és nő az igény a fehérjedús étrendre. A vásárlók GMO-mentes és egészséges húst szeretnének, de az állattenyésztésnek óriási az ökolábnyoma. A húsipari konszernek tolják a tőkét a műhúst fejlesztő startupokba, és a séfek is nagyon érdeklődnek a termék iránt. Ez lehet az állati fehérjetermelés jövője. Csodaszer a globális éhezés ellen?

Tovább olvasom »
állattenyésztés, fenntartható gazdálkodás, fenntartható mezőgazdaság, környezetvédelem

Tíz deka marhahúshoz 370 négyzetméternyi föld kell

PP/MTI

Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik alapján megállapították, hogy a hús- és tejtermékek fogyasztásának visszafogása az egyedüli leghatásosabb mód a bolygónkra gyakorolt környezeti hatás csökkentésének.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor