állampapír

állampapír, kötvény, nyugdíj, öngondoskodás

2060-ig tart ki az állami nyugdíj

piacesprofit.hu

Lassan, de teret nyer az öngondoskodási készség a lakosság körében, a sebességet azonban célszerű fokozni – mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Napi.hu konferenciáján – adta hírül az mfor.hu.

Tovább olvasom »
állampapír, kamatadó, pénzügy, tranzakció

Nem kell adót fizetni az állampapírok kamata után

PP/MTI

Június 1-jétől nem kell kamatadót fizetni az állampapírok hozama után, ha az Országgyűlés elfogadja a vonatkozó törvényjavaslatot. Ez mentesítené az adókötelezettség alól a Magyar Állam által kibocsátott lakossági állampapírokból származó jövedelmet (kamatot, hozamot).

Tovább olvasom »
államadósság, állampapír, hozam

Egy fillér kamatot nem fizet a kincstárjegy

PP/MTI

A valaha elért legalacsonyabb, nullaszázalékos hozammal értékesített három hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján; az átlaghozam ugyan a legutóbbi aukción is nulla százalékos volt, most azonban a minimális és a maximális hozamszint is nulla lett, azaz a bankok, biztosítók és alapkezelők kamat nélkül adnak kölcsönt az államnak, gyakorlatilag ingyen finanszírozzák az állam kiadásait.

Tovább olvasom »
állampapír, deviza, letelepedési államkötvény

Letelepedési kötvény: a siker kérdéses

piacesprofit.hu

2012 decemberében Magyarország kormánya módosította a harmadik országbeli (nem az Európai Gazdasági Térség állampolgára) állampolgárok Magyarországra történő beutazásáról, valamint tartózkodásról szóló jogszabályt és nemzetközi mintára lehetővé tette a speciális nemzetgazdasági érdekből történő letelepedést. A letelepedés alapfeltétele, hogy a külföldi magánszemély, vagy a tulajdonában álló cég 250 ezer euró értékben vásároljon külön erre a célra kibocsátott magyar államkötvényt és ezt 5 évig meg is tartsa. Jelenleg még kérdéses, hogy mennyire tudja a magyar kormány vonzóvá tenni a letelepedés feltételeit.

Tovább olvasom »
államkötvény, állampapír, magyar államkötvény

Zsákolja a lakosság a magyar államkötvényeket

piacesprofit.hu

Februárban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya 66,3 milliárd forinttal emelkedett. A teljes mennyiség jelenleg közel 1110 milliárd forint. A Prémium Magyar Államkötvény volt a hónap slágere, melyből rekord mennyiségben, 18,2 milliárd forint összegben vásárolt a lakosság az év második hónapjában – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Tovább olvasom »
állampapír, devizakötvény, magyar eurokötvény

Jön a magyar eurókötvény

piacesprofit.hu

Prémium €uro Magyar Államkötvény (P€MÁK) néven hároméves futamidejű, változó kamatozású, az euro-övezeti átlagos fogyasztói árindex plusz 2,5 százalékos kamatprémiummal rendelkező, egy euro alapcímletű állampapír kibocsátását tervezi az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az új papírt elsősorban lakosságnak szánják, de cégek, illetve devizakülföldi természetes és jogi személyek is vásárolhatják majd.

Tovább olvasom »
államadósság kezelő központ, állampapír, kamatozó kincstárjegy, magyar államkötvény

Állampapír az okmányirodából is?

piacprofit.hu

Ismét felröppent a hír, hogy bővülne azon a helyek köre, ahol állampapír lehet vásárolni: a kormányablakokat és az okmányirodákat is be kívánják vonni a forgalmazásba. Amennyiben a terv megvalósulna várhatóan még erőteljesebb részt hasíthatna ki az állam a megtakarításokból.

Tovább olvasom »
állampapír, kivándorlás, kkv támogatás, munkahelyteremtés, orbán, orbán viktor, takarékbank

Banktulajdont és állampapírt a magyaroknak

PP/MTI

Mivel az Európai Unió nem fogadta el a válságadók hosszú távú fenntartását, e terheket a kormány olyan új adókkal váltja ki, amelyek állandó elemei lesznek a magyar gazdaságpolitikának – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az InfoRádiónak adott keddi interjúban, amelyben szólt arról is, hogy a Takarékbankban való állami szerepvállalás csak az első lépése egy “átfogó hadműveletnek”.

Tovább olvasom »
államadósság, állampapír, euró, euróövezet, euróválság, forint, forintárfolyam, görög válság, görögország

300 forint fölött az euró – Köszönjük Görögország!

piacesprofit.hu

Napról napra erősebben uralkodik el az a vélemény a piacokon, mely szerint a görög államcsőd elkerülhetetlen. Többek között emiatt látványosan gyengült az utóbbi hetekben a magyar forint, még a gyengélkedő euróhoz viszonyítva is: az euró árfolyama szerda délelőtt 303 forintig emelkedett. A Policy Agenda heti elemzésében azokat a forgatókönyveket mutatja be, amelyek a magyar kormánytól immár teljesen függetlenül alapvetően meghatározzák az ország további lehetőségeit.

Tovább olvasom »
ÁKK, államadósság kezelő központ, állampapír, Magyar Államkincstár

Állampapír vállalkozásoknak is

piacprofit.hu

Versenybe szállt az állam a lakossági megtakarításaiért, a cél, hogy e befektetői kör részaránya a jelenlegi két-háromszorosára emelve ismét közelítse a 2004-ben tapasztalt 10 százalék körüli szintet. A piaci szereplők egy része aggályosnak tartja az állami szándékot: mondván a közvetlen lakossági értékesítés drága, s forrást von el a bankoktól, rontva ezzel amúgy sem erős hitelezési képességüket. A befektetői szempontok alapján ugyanakkor tény, hogy az állami versenyképes alternatívát kínál nem csak a háztartások, hanem a vállalkozások szabad forrásainak elhelyezésére is.

Tovább olvasom »
állampapír, befektetés, tbsz, tőzsde

Így jó befektetni 2012-ben

piac-profit.hu

Szerencsejátékszerűvé vált napjainkban a befektetés miután a gazdasági eseményeket is a politika befolyásolja. Ebben a helyzetben vannak, akik recessziót, mások az euróövezet összeomlását, megint mások „csupán” nehéz évet jósolnak 2012-re. A befektetőnek valójában mindegy, hogy melyik forgatókönyv valósul meg, amennyiben jól tippeltek. Bár a részvények nem olcsók, a tőzsdézőknek jó hír, hogy a tengerentúli és a magyar tőzsdéken is találni jó vételi lehetőséget.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor