állampapír

állampapír, hozam, lakosság, MÁP

Tovább tarol a szuper állampapír

piacesprofit.hu

Október közepéig már közel 2300 milliárd forintnyit jegyzett le a lakosság az átlagosan évi 4,95 százalékos hozamot biztosító Magyar Állampapír (MÁP) Pluszból – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) legfrissebb adataiból.

Tovább olvasom »
állampapír, esés, hozam, kötvény

Történelmi hozammélység Magyarországon – kiszorítanák a külföldieket, mégis nyomulnak?

piacesprofit.hu

Történelmi mélységben a magyar tíz éves államkötvény-hozam, ahogy a német is és még több más ország kötvényhozama. A külföldiek kezében levő forintos államkötvények állománya négy éves csúcson van, az átlagos futamidő pedig minden eddiginél magasabb. Annak ellenére, hogy az állam inkább a lakossági befektetőket édesgeti magához, a külföldiek is vesznek.

Tovább olvasom »
állampapír, kötvény, nyugdíj, öngondoskodás

2060-ig tart ki az állami nyugdíj

piacesprofit.hu

Lassan, de teret nyer az öngondoskodási készség a lakosság körében, a sebességet azonban célszerű fokozni – mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Napi.hu konferenciáján – adta hírül az mfor.hu.

Tovább olvasom »
állampapír, kamatadó, pénzügy, tranzakció

Nem kell adót fizetni az állampapírok kamata után

PP/MTI

Június 1-jétől nem kell kamatadót fizetni az állampapírok hozama után, ha az Országgyűlés elfogadja a vonatkozó törvényjavaslatot. Ez mentesítené az adókötelezettség alól a Magyar Állam által kibocsátott lakossági állampapírokból származó jövedelmet (kamatot, hozamot).

Tovább olvasom »
államadósság, állampapír, hozam

Egy fillér kamatot nem fizet a kincstárjegy

PP/MTI

A valaha elért legalacsonyabb, nullaszázalékos hozammal értékesített három hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján; az átlaghozam ugyan a legutóbbi aukción is nulla százalékos volt, most azonban a minimális és a maximális hozamszint is nulla lett, azaz a bankok, biztosítók és alapkezelők kamat nélkül adnak kölcsönt az államnak, gyakorlatilag ingyen finanszírozzák az állam kiadásait.

Tovább olvasom »
állampapír, deviza, letelepedési államkötvény

Letelepedési kötvény: a siker kérdéses

piacesprofit.hu

2012 decemberében Magyarország kormánya módosította a harmadik országbeli (nem az Európai Gazdasági Térség állampolgára) állampolgárok Magyarországra történő beutazásáról, valamint tartózkodásról szóló jogszabályt és nemzetközi mintára lehetővé tette a speciális nemzetgazdasági érdekből történő letelepedést. A letelepedés alapfeltétele, hogy a külföldi magánszemély, vagy a tulajdonában álló cég 250 ezer euró értékben vásároljon külön erre a célra kibocsátott magyar államkötvényt és ezt 5 évig meg is tartsa. Jelenleg még kérdéses, hogy mennyire tudja a magyar kormány vonzóvá tenni a letelepedés feltételeit.

Tovább olvasom »
államkötvény, állampapír, magyar államkötvény

Zsákolja a lakosság a magyar államkötvényeket

piacesprofit.hu

Februárban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya 66,3 milliárd forinttal emelkedett. A teljes mennyiség jelenleg közel 1110 milliárd forint. A Prémium Magyar Államkötvény volt a hónap slágere, melyből rekord mennyiségben, 18,2 milliárd forint összegben vásárolt a lakosság az év második hónapjában – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Tovább olvasom »
állampapír, devizakötvény, magyar eurokötvény

Jön a magyar eurókötvény

piacesprofit.hu

Prémium €uro Magyar Államkötvény (P€MÁK) néven hároméves futamidejű, változó kamatozású, az euro-övezeti átlagos fogyasztói árindex plusz 2,5 százalékos kamatprémiummal rendelkező, egy euro alapcímletű állampapír kibocsátását tervezi az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az új papírt elsősorban lakosságnak szánják, de cégek, illetve devizakülföldi természetes és jogi személyek is vásárolhatják majd.

Tovább olvasom »
államadósság kezelő központ, állampapír, kamatozó kincstárjegy, magyar államkötvény

Állampapír az okmányirodából is?

piacprofit.hu

Ismét felröppent a hír, hogy bővülne azon a helyek köre, ahol állampapír lehet vásárolni: a kormányablakokat és az okmányirodákat is be kívánják vonni a forgalmazásba. Amennyiben a terv megvalósulna várhatóan még erőteljesebb részt hasíthatna ki az állam a megtakarításokból.

Tovább olvasom »
állampapír, kivándorlás, kkv támogatás, munkahelyteremtés, orbán, orbán viktor, takarékbank

Banktulajdont és állampapírt a magyaroknak

PP/MTI

Mivel az Európai Unió nem fogadta el a válságadók hosszú távú fenntartását, e terheket a kormány olyan új adókkal váltja ki, amelyek állandó elemei lesznek a magyar gazdaságpolitikának – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az InfoRádiónak adott keddi interjúban, amelyben szólt arról is, hogy a Takarékbankban való állami szerepvállalás csak az első lépése egy “átfogó hadműveletnek”.

Tovább olvasom »