államkötvény

államkötvény, befektetés

Komoly kockázata is van a kormány szuper befektetési kötvényének

piacesprofit.hu

Június 3-án kerül forgalomba Nemzeti Kötvény néven egy új lakossági állampapír, amely nagyon jó befektetésnek tűnik. A kötvény az ötödik év végére 6 százalékos kamatot hoz, ráadásul a 15 százalékos kamatadót sem kell kifizetni utána. Iványi Ildikó befektetési szakember szerint ugyanakkor fontos azt is látni, hogy az új állampapírban nincs szó inflációról, ami egyfajta kockázatot jelent a befektető számára.

Tovább olvasom »
államadósság, államkötvény, kína

A magyar államadósság is kelendő Kínában

piacesprofit.hu

Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű 4,85% százalékos kamatozású Panda kötvényt értékesített a Magyar Állam a kínai piacon. Hazánk az első külföldi kibocsátó, amelynek mindkettő, a belső (Panda) és a külső (hong-kongi) piacon kibocsátott jüankötvénye is van.

Tovább olvasom »
államkötvény, arany, bankbetét, befektetés, befektetések, megtakarítás, részvény

Megtakarítás botrányok nélkül

Sebők Orsolya

A brókerbotrányok kapcsán mindenkiben felmerül, hogy vajon hol fialtathatná a leginkább biztonságosan a megtakarításait. A kérdés függetlenül attól sokakat foglalkoztat, hogy mennyi pénzt szeretne befektetni. De ne feledjük: a befektetési trendek, indikátorok mögött tömegpszichológia van: a befektetői társadalom viselkedése alapján hoz döntést a hozzáértő invesztor arról, hogy mibe fektet, vagy adott esetben éppen honnan menekíti ki a pénzét! A Buda Cash- és a Quaestor-botrány kirobbanása után szinte azonnal kiadott a Nemzetgazdasági Minisztérium egy közleményt, amelyben felhívta a figyelmet a lakossági államkötvényekre, azt állítva, ezek biztos megtakarítást ígérnek kiemelkedő hozam mellett. De vajon tényleg ez az egyetlen megbízható eszköz? Lássuk, még milyen megtakarítási lehetőségeink vannak, azoknak mi az áruk, és mennyi hozamot remélhetünk, ha minden jól megy!

Tovább olvasom »
államkötvény, állampapír, magyar államkötvény

Zsákolja a lakosság a magyar államkötvényeket

piacesprofit.hu

Februárban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya 66,3 milliárd forinttal emelkedett. A teljes mennyiség jelenleg közel 1110 milliárd forint. A Prémium Magyar Államkötvény volt a hónap slágere, melyből rekord mennyiségben, 18,2 milliárd forint összegben vásárolt a lakosság az év második hónapjában – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Tovább olvasom »
államkötvény, devizakötvény, letelepedési államkötvény

Jöhet a letelepedési államkötvény

piacesprofit.hu

Az Országgyűlés a héten elfogadott törvénymódosítással létrehozta Magyarországon a befektetői letelepedés jogintézményét. Legalább 250 ezer eurónyi, államkötvény befektetéssel – bizonyos feltételek megléte esetén – tartózkodási engedélyhez juthatnak ennek révén üzletemberek.

Tovább olvasom »