alapkezelő

alapkezelő, jeremie, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, pénzszerzés

Tőkehiány jöhet a mostani forrásbőség után

piacesprofit.hu

Igazi gazdaságélénkítő hatása a JEREMIE-programoknak akkor lesz, ha a jövőben is folytatódhatnak. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve szükség van a program sarokköveinek részleges újragondolására és a jelenlegi piaci viszonyokhoz történő igazítására is. A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az elmúlt öt év tapasztalatainak ismeretében erre tett koncepcionális javaslatokat.

Tovább olvasom »
alapkezelő, forrásbevonás, jeremie, jeremie IV, kockázati tőke bevonás, uniós pénz

Lenne mit fejlődni, hogy látszódjon a pénz

Sebők Orsolya

A Jeremie 2 egyenként hárommilliárdos növekedési alapjával megegyező feltételű Jeremie 3 alapkezelőit kihirdették a nyáron, és augusztus 31-én lejárt a Jeremie 4 pályázatok beadásának határideje is. Hamarosan újabb alapkezelők jelenhetnek meg a piacon, de kérdés, hogy ez szolgálja-e leginkább az uniós források hasznosulását. A pénzek kihelyezése továbbra is lassú.

Tovább olvasom »
alapkezelő, bánya, kereskedelem, mezőgazdaság

Ki torpedózza meg a nagyvállalati fúziókat?

Kriston László

Általában versenyhivatalok szokták megtorpedózni az egész szektorok térképét átrajzoló  nagyvállalati fúziókat, ezúttal azonban a Qatari Szuverén Alap vétózta meg a magyar mezőgazdasági terményeket is forgalmazó Glencore és az Xstrata fúzióját, mert kifogásolt egyes feltételeket a szerződésben. Az eset ráirányította a figyelmet a nemzeti alapok piacformáló, sőt piacot fegyelmező szerepére.

Tovább olvasom »
alapkezelő

Öt kategóriában győztes magyar alapkezelő

piac-profit.hu

A Euromoney 2011 rangsorában a Concorde Alapkezelő öt kategóriában lett az első helyezett a magyar privát banki szolgáltatók között. A rangos nemzetközi pénzügyi szaklap minden évben felméri a világ privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó pénzintézeteit.

Tovább olvasom »
alapkezelő, befektetés, k&h

110 milliárddal több a K&H Alapkezelőnél

Sajtóközlemény

Több mint 110 milliárd forinttal, 16%-kal nőtt a K&H Alapkezelő által kezelt befektetések nagysága, ezzel közel 800 milliárd forintra növekedett a második legnagyobb hazai alapkezelő által kezelt vagyon értéke. „A növekedés összhangban áll a piaci trenddel, hiszen csökkenő kamatkörnyezetben a befektetők hagyományosan a betéti típusú termékek felől az alternatív befektetési lehetőségek irányába mozdulnak el, amilyenek a befektetési alapok. A K&H Alapkezelő tovább erősítette piacvezető szerepét a tőke- és hozamvédett termékek piacán, így jelenleg 46,8%-os piaci részesedést tudhat magáénak” – magyarázta az elmúlt félév kiemelkedő eredményét Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Tovább olvasom »
alapkezelő, befektetés, válság

Feljelentik az alapkezelőket a károsultak

PP/MTI

Jelen állás szerint öt-hét alapkezelő ellen indítanának pert a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségének szervezésében az ügyfelek a hazai ingatlanalapok novemberi felfüggesztését követően elszenvedett károk miatt – olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

Tovább olvasom »