agrárkamara

agrárkamara, erdőgazdálkodás, nak, öntözés, termőföld, törvényjavaslat, vadvédelem

Öntözővíz, vadvédelem, erdőgazdálkodás – törvénymódosításokat tervez a NAK

piacesprofit.hu

Az agrárium helyzetének javítása érdekében több törvény módosítását kezdeményezte Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A több törvényt érintő módosítások közös vonása, hogy az adminisztrációs terhek csökkentésével illetve kedvezmények biztosításával, továbbá a rendezett piaci kapcsolatok ösztönzésével a gazdálkodók versenyképességét segítik.

Tovább olvasom »
agrárkamara, biztosítás, járvány, madárinfluenza, megelőzés

Újra pusztíthat a madárinfluenza

piacesprofit.hu

Higiéniai képzésekkel, az állattenyésztési ágazatokra kidolgozott kárenyhítési, illetve díjtámogatott biztosítási rendszer létrehozásával számottevően csökkenthető lenne a madárinfluenza okozta kár a kórokozó esetleges ismételt megjelenése esetén – hangzott el egy szakmai konferencián konferencián.

Tovább olvasom »
agrárkamara, élelmiszer-minőség, gmo mentesség, gmo-szabályozás, mezőgazdaság, nak, precíziós gazdálkodás

Maradjunk a hagyományoknál, de legyünk digitálisak!

PP/MTI

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Tovább olvasom »
agrárkamara, agrártámogatás, agrártámogatások, egységes kérelem, nak, nemzeti agrárgazdasági kamara, területalapú támogatás

Segítenek megszerezni a támogatást

piacesprofit.hu

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák 41 jogcímen igényelhetnek területalapú és közvetlen agrártámogatást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több mint 600 falugazdásza országszerte ingyen, személyesen segít a gazdálkodóknak a kérelmek beadásában.

Tovább olvasom »
agrárkamara, agrártámogatás, kap, közös agrárpolitika, V4

Az agrártámogatást bírjuk, ha Brüsszel osztja el

PP/MTI

Elutasítják a visegrádi négyek (Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország) agrárkamarái a közös uniós agrárpolitika (kap) úgynevezett renacionalizálását, azt, hogy az uniós agrártámogatások rendszerében a nemzeti agrártámogatások szerepe erősödjön – derült ki abból a közös állásfoglalásból, amelyet a V4-ek szakmai szervezeteinek képviselői pénteken írtak alá Pozsonyban, az ott zajlott kétnapos egyeztetés záróaktusaként.

Tovább olvasom »
agrárium, agrárkamara, kamara, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, kamarai tagság, kereskedelem, törvénymódosítás

Kereskedelem lehet az agráriumból

PP/MTI

Az agrárkamarai törvényben felsorolt tevékenységi körök módosítását kéri a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ), mert a szervezet álláspontja szerint az élelmiszer, az ital, és a dohányáru nagykereskedelme nem az agrárium, hanem a kereskedelem része.

Tovább olvasom »
agrárkamara, jogszabályváltozás, mezőgazdaság

Egyszerűbb szabályok a gazdáknak

piacesprofit.hu

A Földművelésügyi Minisztérium – a gazdálkodók számára kedvezően – megváltoztatta a növényvédelmi gépek műszaki vizsgálati kötelezettségére vonatkozó szabályozást. Ennek révén jelentősen csökkenhet a gazdák ezzel kapcsolatos költsége és időráfordítása. A NAK üdvözli a jogszabály-módosítást, és javasolja a gazdáknak, hogy várjanak növényvédelmi gépeik vizsgáztatásával a jogszabály további pontosításáig.

Tovább olvasom »
agrárkamara, kamarai rgisztráció, kamarai tagdíj

Még egy hetet kaptak a gazdák

piacesprofit.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016. július 31-ről 2016. augusztus 15-re módosította a tagdíjbefizetés határidejét. Azok a kamarai tagok pedig, akik 2016. július 15-ig nem tették meg bevallásukat, 2016. július 31. helyett 2016. augusztus 5-ig pótolhatják azt.

Tovább olvasom »
agrárkamara, tej, tejkvóta, tejtermelők

Európai gazdákkal tüntetnek a magyarok

PP/MTI

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja a szeptember 7-i brüsszeli tüntetésre készülő magyar tejtermelőket, mert a kamara szerint az Európai Uniónak mihamarabb válaszokat kell találnia a tejpiacon tapasztalható problémákra.

Tovább olvasom »