agrárfinanszírozás

agrárfinanszírozás, agrárium, agrártámogatás, garancia, hitelgarancia, uniós források

Garancia segít hozzáférni a pályázati előleghez

piacesprofit.hu

Április 26-tól igényelhetnek a takarékszövetkezeteknél a Vidékfejlesztési Programban projektjeikhez, beruházásaikhoz támogatást elnyert agrárvállalkozások előleg visszafizetési garanciát. A hazai piacon eddig egyedülálló termék meggyorsíthatja az uniós támogatások lehívását, így a beruházások megkezdését.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, agrárinformatika, agrárium, lízing, uniós források, vidékfejlesztés, vidékfejlesztési program, vissza nem térítendő támogatás

Pénzek, álmok, gazdák

Sebők Orsolya

Banki konstrukciók, vissza nem térítendő uniós támogatások, garanciaprogramok állnak az agrárium szereplőinek a rendelkezésére annak érdekében, hogy javuljon a szektor exportpotenciálja, versenyképessége, hatékonysága. Most úgy tűnik, a gazdáknak is van kedvük beruházni, amit most újabb 400 millió eurós EKB hitel is segít.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, földárverés, földvásárlás, termőföld, vállalati hitelezés

Változtak a földvásárlásra adott hitel szabályai

piacesprofit.hu

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) módosított az MFB-NHP Földvásárlási Hitelprogram tőketörlesztési feltételein annak érdekében, hogy a földművesek könnyebben tervezhessék az adósságszolgálat teljesítését. Az MFB lehetőséget biztosít arra, hogy a hitelfelvevők a mezőgazdasági termelés éves ciklusához igazíthassák a tőketörlesztés gyakoriságát és időpontját.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, agrártámogatás, állattartás, mezőgazdaság, uniós források

36 milliárd jut tehenekre

PP/MTI

Újabb pályázati forrást nyit a Miniszterelnökség az állattartóknak, a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 36,53 milliárd forint keretösszegű forrást hirdettek meg.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, dohánytermesztés, mezőgazdaság, uniós források

Véget érhet a hazai dohánytermesztés?

piacesprofit.hu

Nem tudni mi lesz azzal a közel 20 ezer, hátrányos helyzetű munkavállalóval, akinek ez idáig a dohánytermesztés nyújtott egyetlen, biztos megélhetési forrást Magyarországon, ugyanis maga az ágazat hazai fennmaradása kérdőjeleződött meg az idei évtől kezdve az uniós források megszűnésével – hívta fel a figyelmet a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, állami támogatás, mezőgazdaság

A sertéstartókat kényezteti a kormány

PP/MTI

A meglévő 8,5 milliárd forintos sertésjóléti támogatást újabb 8,62 milliárd forintos tenyészkoca állatjóléti támogatással kiegészítve idén összesen több mint 17 milliárd forint közvetlen támogatást kapnak a sertéstartók, ami a 2014-es duplája.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, agrártámogatás, mezőgazdaság, területalapú támogatás, uniós források, uniós pénzek

Már figyelhetik a számláikat a gazdák

piacesprofit.hu

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) január 30-án elindítja a 2014-es területalapú támogatás (SAPS) második részletének utalását. Ennek során az elkövetkező hetekben több mint 100 ezer mezőgazdasági termelő jut mintegy 60 milliárd forinthoz.

Tovább olvasom »