ágazat

ágazat, gazdaság, ipar, növekedés

Jól megy az iparnak

piacesprofit.hu

Az autók és elektronikai termékek gyártása és exportja húzta februárban a magyar ipart, amely közel 6 százalékos többletet ért el. Az idén az ágazat várhatóan 4-5 százalékos bővülést érhet el.

Tovább olvasom »
ágazat, csúszás, építőipar, határidő, kifizetés, számla

Az építőipar dobogós a nemfizetésben

piacesprofit.hu

Szemmel látható javulást mutatott 2018 során a határidőre kifizetett számlák aránya, sőt az átlagos késedelem is rövidült két nappal – derül ki a Bisnode cégcsoport 2018 év végi adataiból. A javulás annak fényében még értékesebb, hogy az átlagos fizetési határidő is csökkent két nappal.

Tovább olvasom »
ágazat, állat, állattartás

Kisállat, nagy biznisz!

kfarkas

Éves szinten mintegy harmincmilliárd forintot költünk háziállatainkra, állateledelre, gyógyszerre kiegészítőkre. Kevesen tudják, de a hazai piacon kapható eledelek jelentős része magyar termék, Magyarország ugyanis állateledel-gyártó nagyhatalom, a termelés jelentős része pedig exportra kerül.

Tovább olvasom »
ágazat, mezőgazdaság, üzleti tippek

Gazdának lenni jó!?

kfarkas

Aszály, belvíz, fagykár, jégverés – a mezőgazdaságban nem könnyű az élet, de az adatok arról tanúskodnak, hogy az ágazatban határozott fellendülés érzékelhető. Mind több és több cég lép be a területre, és a cégenkénti árbevételük, valamint a nemzetgazdasághoz hozzáadott értékük is jelentősen nőtt az utóbbi évtizedekben. A siker azonban itt sem garantált senkinek.

Tovább olvasom »
ágazat, jogszabály módosítás, könyv

Perelhetnek a kiadók a piacukért

piacesprofit.hu

A parlament rohamléptekkel elfogadott törvényjavaslata állami feladatként határozta meg a tankönyvellátást. A jövőben évfolyamonként és tantárgyanként csak két tankönyv közül lehetne választani a jelenlegi jóval gazdagabb kínálat helyett.

Tovább olvasom »
ágazat, étterem, vendéglátás

Forgalom van, csak nyereség nincs

piacesprofit.hu

A nyár közeledtével érdemes megvizsgálni, milyen helyzetben vág neki a főszezonnak vendéglátóipar. A Bisnode csoport elemzése érdekes következtetésre jut: a vendéglátást főtevékenységként végző cégek összesítve évről évre tetemes mínuszt termelnek, de a tíz legnagyobb árbevételű cég mindegyike nyereséget ért el 2011-ben.

Tovább olvasom »