áfa-törvény

adótörvény módosítások, adózás, áfa-kulcs, áfa-törvény, fordított adózás

Így változnak az áfaszabályok

piacesprofit.hu

Habár a múlt héten bemutatott új adószabályok közül a legnagyobb hangsúlyt az áfacsökkentés kapta, a forgalmi adó szabályozása több más ponton is megváltozik, amelyek lényeges kérdésekben érintik a magyar vállalkozásokat. A legfontosabb változásokat gyűjtöttük össze az RSM-DTM szakértője segítségével.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás, adózás 2015, áfa, áfa-törvény, uniós szabályozás

Ez az áfaszabály már biztosan változik januártól

piacesprofit.hu

2015. január 1-től bizonyos szolgáltatások tekintetében új áfa szabályozás lép életbe, összhangban az Uniós előírásokkal. A változások a telekommunikációs, a rádiós és audiovizuális szolgáltatásokat illetve az elektronikus úton nyújtott szolgáltatásokat érintik majd. Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, melyek megkönnyíthetik a jogszabály jövő évi alkalmazását.

Tovább olvasom »
áfa, áfa-törvény, számlázási szabályok

Plusz teher lenne az új áfamódosítás a cégeknek

piacesprofit.hu

Eredetileg az áfatörvény (2007. évi CXXVII. 58. §.) 2014. július 1-jével módosult volna. Azonban a napokban benyújtottak az Országgyűlés elé egy törvényjavaslatot, amely az áfatörvény 58. §-a hatálybalépésének elhalasztására vonatkozik. Ennek megfelelően 2015. január 1-jéig elhalasztanák az új szabályozás hatálybalépését – több szakmai szervezet nagy örömére.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2014, áfa-törvény

Fontos részletek módosulnak az áfa szabályozásában jövőre

piacesprofit.hu

Áfa-szabályok terén nem hoz forradalmi változtatásokat a 2014. évi adócsomag: A gabonaszektort érintő fordított adózás időszakát meghosszabbították, módosul a fizetendő adó bevallása kapcsán az adóalap utólagos csökkentésének bevallására vonatkozó szabályozás, és változik az időszakos elszámolású ügyletek teljesítésének időpontjára vonatkozó szabály.

Tovább olvasom »