adózói minősítés

adózás, adózói minősítés, költségcsökkentés, megbízható adózó

Jobban jár, aki megbízható

piacesprofit.hu

Több mint 200 ezer adózó élvezheti a megbízható adózói státussal járó előnyöket a NAV legfrissebb adatai alapján. Érdemes tisztában lenni azzal, milyen kritériumok alapján kerülnek besorolásra negyedévente a társaságok, a szabályozás néhány pontja a jogszabályváltozás miatt módosult az elmúlt időszakban.

Tovább olvasom »
adózás 2017, adózói minősítés, kockázatos

Már 36 ezer kockázatos adózó van

piacesprofit.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal harmadik alkalommal minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat.  Ahogy az a jogszabály módosítása alapján várható volt, a kockázatos adózók száma 420-ról 36 ezerre nőtt. 

Tovább olvasom »
adózói minősítés, nav

Csak akkor szól a NAV, ha változott valami

piacesprofit.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a második negyedévben is minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett és áfa-regisztrált adóalanyokat. Az eredményről csak azok kapnak értesítést, akik minősítése változott, vagy most először kerültek minősítésre – közölte a NAV.

Tovább olvasom »
adóhatóság, adózás, adózói minősítés, költségcsökkentés, nav

Az üzletnek is jót tesz a megbízhatóság

piacesprofit.hu

Idén május 1-jével sor került az adózók első negyedéves adóhatóság általi minősítésére. Elektronikus értesítést azonban csak azok az adózók kaptak, akiket az adóhatóság megbízható vagy kockázatos adózónak minősített, más esetekben nem. Mi lehet az oka annak, ha a társaság nem kapott értesítést az adózói minősítéséről? Miért éri meg megbízható adózónak lenni? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda szakértőjétől.

Tovább olvasom »
adózás, adózói minősítés, jó adózók, kockázatos adózók, nav, végrehajtás

Nem minden tiszta az adózói minősítések körül

piacesprofit.hu

A hazai adóigazgatási gyakorlatban, a NAV és adózók együttműködésében egy új időszak vette kezdetét, amikortól a gyakorlatban is életbe lépett az adózói minősítés rendje. A gond csak az, az adózói minősítéshez fontos kritériumok körül vannak homályos területek és a helyzetet egy hamarosan életbe lépő új szabály is bonyolítja.

Tovább olvasom »