adózás 2015

adózás 2015, cafeteria 2015, ekaer, élelmiszerlánc-felügyeleti díj, év végi leltár, év végi összefoglaló, reklámadó

Már januárban tudtuk: nehéz év elé nézünk

kfarkas

Az EKAER, a vasárnapi nyitva tartás tilalma, az online kasszák kiterjesztésének tervei miatt már januárban látható volt, hogy 2015 nem a legkönnyebb évek egyike lesz, pedig a kormány sok ötlete került a süllyesztőbe, mint a netadó, vagy az online kasszák kiterjesztése.

Tovább olvasom »
adózás 2015, PP konferencia, reklámadó, reklámtörvény, törvénymódosítás

Reklámadó törvény: rosszabb is lehetett volna

Sebők Orsolya

Mi lesz a sales house-ok szerepe, mire vonatkozik a szeptember 30-i határidő a korábban megkötött megállapodások esetében, megspórolható-e a 15%-os hatóságilag szabályozott médiaügynökségi díj, várható-e hogy a jövőben a hirdető, kihagyva az eddigi csatornákat közvetlenül a médiához fordul? Ezekre a kérdésekre is megpróbáltak válaszolni a Piac & Profit konferenciáján résztvevő szakértők. Íme néhány tanács, amely a reklámpiaci szereplőknek és a hirdetőknek is segít eligazodni az új rendszerben.

Tovább olvasom »
adózás 2015, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Online kasszát akarnak a pénzváltók

piacesprofit.hu

A pénzváltók számára is kötelezően előírnák az online pénztárgépek használatát, a szektor képviselői maguk kérték ezt – nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának.

Tovább olvasom »
adózás, adózás 2015, reklámadó

Még brutálisabb lehet a reklámadó

PP/MTI

Öt-tíz százalékos reklámadót lebegtetett be a kormányzat, amely szerint a költségvetésben tervezett 6,6 milliárdos előirányzat érdekében van szükség arra, hogy jelentősen kiszélesítsék az adókötelezettek körét.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2015, reklámadó

Most lesz csak nagy baj a reklámadóból

piacesprofit.hu

A kormány 3-5 százalékos, egysávos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje, de az, hogy ez sikerül is, még nagy kérdés – ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén. Egy ilyen adónem kis cégek százait teheti tönkre.

Tovább olvasom »
adózás 2015, számlázási szabályok, számlázási tudnivalók

Erre kell ügyelni idén a számlák kiállításánál

piacesprofit.hu

A számlázás alapvető szabályai 2015-ben néhány kivételtől eltekintve nem változtak, de mégis érdemes a cégeknek a számlázási gyakorlatukat áttekinteni, mert akár egy-egy típushiba alkalmazása éveken keresztül nagyobb összegű mulasztási bírságot vagy adóhiányt is okozhat, ha az adóhatóság ellenőrei veszik észre.

Tovább olvasom »
adózás, adózás 2015, reklámadó

Több száz céget tehet tönkre a reklámadó

piacesprofit.hu

A reklámadó mértékének tervezett egységesítése és kiterjesztése a fél milliárd forint éves árbevétel alatti cégekre is súlyos terhet jelentene a kisebb médiaszolgáltató cégek számára. Míg a médiapiac nagyszereplői csak nyerhetnek az adókulcs egykulcsossá tételével, addig a kis és közepes árbevételű cégek tömegesen mehetnek tönkre a növekvő adóterhek miatt. Több mint 1400 médiavállalkozást érint negatívan az adókulcs módosítása.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2015, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2015

Még mindig menő a cafeteria

piacesprofit.hu

Nem csökkent jelentősen a munkáltatói érdeklődés a cafeteriaelemek iránt, pedig januártól szigorúbb korlátozások léptek életbe a keretösszegek, illetve a kedvezményesen adható juttatások tekintetében.

Tovább olvasom »