adózás 2014

adóellenőrzés, adózás, adózás 2014, kapcsolt vállalkozás, nav, transzferár, transzferár-nyilvántartás

Kihez kopogtathat be a NAV?

piacesprofit.hu

Hogyan és kinek érdemes felkészülni egy transzferáras NAV ellenőrzésre? Megnézzük, milyen belső ellenőrzési feladatai lehetnek egy transzferár nyilvántartás készítésére kötelezett vállalkozásnak, hogy az adóellenőrzést felkészülten várhassa.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2014, reklámadó

Átírnák a reklámadót?

piacesprofit.hu

A hamarosan a Parlament elé kerülő jövő évi adótörvényekben módosulhat a reklámadó mértéke, vagy számítási módja. A nemrégiben hozott jogszabály komoly adminisztrációs és pénzügyi terheket ró a vállalkozásokra.

Tovább olvasom »
adóbírság, adózás 2014, áfalevonás

Még mindig a jóhiszemű adózókat bünteti a NAV

piacesprofit.hu

Az áfa-levonási jognak a számla hiteltelenségére hivatkozással való megtagadása régóta forró téma a NAV és az adózók küzdelmében, az adóhatóság által kimunkált régi-új érvrendszer továbbra is a számlát befogadó, többnyire jóhiszemű adózókkal téríttetné meg a más által elcsalt adót.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adózás 2014, online kassza

Az adóhatóság is halad a korral – könnyen ráfaraghatunk

piacesprofit.hu

Az online pénztárgépek bevezetése, és azok ellenőrzése kapcsán a NAV is modernizálta ellenőrzési módszereit. Ezt az adóellenőri jelenlétet általában forgalomszámlálásnak hívják. Az adóhivatal ellenőrei megjelennek a boltban, számolják a forgalmat, és közben nézik, hogy szabályosan használják-e az online pénztárgépet a bolt dolgozói.

Tovább olvasom »
adózás 2014, béren kívüli juttatás, iskolakezdési támogatás

Idén is jár iskolakezdési támogatás

piacesprofit.hu

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást, amellyel jelentősen csökkenhetnek a családok iskolaszerekkel kapcsolatos költségei. Az alkalmazottak a több mint 30 ezer forintos, közoktatásban tanuló gyermekek után járó támogatást utalvány formájában kaphatják.

Tovább olvasom »