adóváltozás

adóváltozás, adózás, ekho, kata, kiva

Tavaszi adóváltozások

piacesprofit.hu

A május elején a parlament elé benyújtott adócsomag változásai javarészt ismertek voltak előzetesen, számos területet köztük az EKHO, KATA, KIVA, HIPA és az áfa szabályokat és az adózás rendjéről szóló törvényt is érintik – írja blogbejegyzésében az RSM szakértője.

Tovább olvasom »
adóemelés, adóváltozás, adózás, adózás 2017, airbnb, eho, fizetővendéglátás, tételes adózás

Nő az Airbnb adója januártól

PP/MTI

Nő a fizetővendéglátók tételes átalányadója, ezzel együtt viszont megszűnik az egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettségük január elsejétől – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább olvasom »
adóváltozás, adóváltozások, adózás 2017, kisvállalati adó, kiva, költségcsökkentés

Többen spórolhatnak legálisan adót jövőre

piacesprofit.hu

A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kiva-kalkulátor mellett elérhető egy összefoglaló a változásokról, amelyet minden cégnek érdemes áttanulmányozni, hiszen a kisvállalati adó (kiva) választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 80 százaléka jobban jár.

Tovább olvasom »
adóváltozás, reklámadó

Meddig kotlik még a kormány a reklámadón?

piacesprofit.hu

Nagy a várakozás, hogy miként fogja a kormány rendezni a reklámadó sorsát, hisz az nemcsak a médiapiacot érinti. Nem mindegy ezért, hogy milyen irányt vesz a reklámadó törvény Uniós elvárásoknak megfelelő átalakítása. Az éves adóbevallás benyújtására kötelezettek jelenleg nem tudják, miként kell adókötelezettségüket teljesíteniük.

Tovább olvasom »
adóváltozás, adóváltozások, áfatörvény, személyi jövedelemadó, társasági adó

Adóváltozások: ideje feltűrni az ingujjat

kfarkas

Fel kell gyűrniük az ingujjat a cégvezetőknek és a könyvelőknek, hogy követni tudják az idei évtől érvényes adóváltozásokat. Bár drasztikus módosítás nincs, a sok apró változás bőven elég munkát ad majd. Lássunk néhány, mindenkit érintő változást!

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adóváltozás, adóváltozások, adózás 2014, bankadó, családi adókedvezmény

Varga Mihály: jövőre nem lesz adóemelés

PP/MTI

Az első olyan év 2014, amikor nincs adóemelés, új adót sem vezetnek be, csakis kedvezően változnak az adótörvények – jelentette ki Varga Mihály kedden a parlamentben, a kiskeresetűek adójának csökkentését nevezve a kormány fő céljának.

Tovább olvasom »
adóváltozás, cafeteria 2013, magazin

Minden a jövő évi cafeteriáról

piacesprofit.hu

Megjelent a Piac&Profit december-januári összevont száma, benne összeállítással a 2013-as cafeteria szabályozásról és lehetőségekről, tippekkel és trükkökkel a kkv-k márkaépítéséhez. Tanácsokat adunk, hogy hogy spórolhatunk az adóval, de még céges bulikról is esik szó.

Tovább olvasom »
adóváltozás, adóváltozások, megszorító csomag

Itt a legújabb megszorító csomag!

Timár Gigi

Újabb 90 milliárdos megszorító csomagot hirdetett ki a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken este. A csendben kiadott közleményben olyan „apróságok” szerepelnek, mint a bankadó véglegesítése vagy a társasági adó háromkulcsossá alakítása.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor