adótartozás

adótartozás, adózás, nav, túlfizetés

Indul az adótartozások behajtása

piacesprofit.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van. A kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

Tovább olvasom »
adótartozás, adózás, e-ügyintézés, kérelem, nav

Mit csináljunk adótartozás esetén?

Nagy Mariann

Előfordulhat, hogy az egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság nem tudja megfizetni határidőre az esedékes adóját, ezért végrehajtható hátraléka keletkezik. A Piac & Profit összegyűjtötte, mit tehet ilyenkor, hogyan kell eljárnia.

Tovább olvasom »
adótartozás, adózás, végrehajtás

Ne várjuk meg a végrehajtót

piacesprofit.hu

A cégek érdeke is az esedékes adófizetések teljesítése, vagy ha erre egy akut pénzügyi probléma miatt nincs mód, akkor a végrehajtási eljárás hatékony megelőzése. Erre fizetési könnyítés kérésével van lehetőségük a társaságoknak, a fő szempont az időzítés!

Tovább olvasom »
adószám törlése, adótartozás, cégvezető eltiltás, felszámolás, jogi kisokos, kényszertörlés

Lehet, hogy Ön is feketelistán van?

piacesprofit.hu

Sokakat érhet kellemetlen meglepetés cégalapításkor: a cégbíróság visszautasítja a többségi tulajdonos vagy az ügyvezető bejegyzését arra hivatkozva, hogy az adott személy eltiltás hatálya alatt áll. Míg néha az eltiltott tudja, hogy „vaj van a füle mögött”, más esetekben viszont értetlenül áll az eltiltás oka előtt. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szerint a tét nem kicsi: akit eltiltanak, akár 7-8 évre is „feketelistára” kerülhet.

Tovább olvasom »
adótartozás, csőd, inkasszó, nav, végrehajtás

Csődbe vihet a jogtalan NAV végrehajtás

piacesprofit.hu

Hiába nyer meg egy vállalkozás egy pert az adóhatósággal szemben, ha még az ítélethirdetés előtt csődbe megy. Márpedig ez nem egyedi eset, mivel az adóhatóság a jelenlegi jogszabályok szerint a per ideje alatt is végrehajtást vezethet a vállalkozással szemben. Ráadásul a Jalsovszky Ügyvédi Iroda tapasztalatai szerint az adóhatóság még akkor sem feltétlenül retten vissza a végrehajtástól, ha erre nincs is jogi lehetősége.

Tovább olvasom »
adótartozás, adózás, kockázatos adózók

Sokan, sokkal tartoznak a NAV-nak

PP/MTI

Tavaly év végén 3022 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, továbbá 2097 vállalkozás egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Tovább olvasom »
adóhátralék, adótartozás, adózás, nav

Sokan, sokkal tartoznak a NAV-nak

PP/MTI

Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Tovább olvasom »