adószakértő

adószakértő, ellenőrzés, könyvelők, számvitel

Kidobják a kontár könyvelőket

piacesprofit.hu

A tervek szerint a jövő év elején kezdi meg működését a számviteli, adóügyi szakemberek ellenőrzésével foglalkozó felügyelet – írja csütörtöki számában a Magyar Idők. Az új közpénzügyi felügyelet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők, az okleveles adószakértők és a könyvvizsgálók tevékenységét tekintheti át.

Tovább olvasom »
adószakértő, adózás 2013, nav

Adóképviselő: kettő lett, maradhat?

piacesprofit.hu

Gyakran előfordul a magyar adóügyi eljárásokban, hogy nem egy, hanem több szakember látja el az adózó képviseletét. Erre nagy szükség lehet, mert nincs ember, aki a teljes magyar adórendszerben kiismerné magát, de az eljárás veszélyeket is rejt magában.

Tovább olvasom »
adó, adóbevallás, adóbírság, adóhatóság, adószakértő, illeték, ügyvezető

Ügyvezetők! Új bevallási kötelezettség

piacesprofit.hu

A Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. munkatársainak információi szerint a NAV megkezdte a 2012. január 1-jétől társas vállalkozónak minősülő magánszemélyekkel kapcsolatban a 12T1041-es és a 1208-as bevallások ellenőrzését. Amennyiben az adóhatóság hiányosságot tapasztal, jelentős összegű mulasztási bírságot szabhat ki. Mint ismeretes a korábban megbízottként ügyvezetői feladatokat ellátók 2012. január 1-jétől társas vállalkozóknak minősülnek, így járulékfizetési kötelezettség terheli őket.

Tovább olvasom »
adó, adó 2012, adó csökkentés, adó-visszaigénylés, adókedvezmény, adószakértő, adótörvény módosítások, akcióterv, mkik, munkahelyvédelmi akcióterv, orbán viktor, orbán-kormány, társasági adó, tranzakciós adó, tranzakciós illeték, válságadó

Kinek éri meg Orbán tíz pontja? – Marad az eva és az ekho

piac-profit.hu

Az Országgyűlés szeptemberben fogadhatja el a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi csomagot, amelynek részeként a vállalkozásoknak 100-150 milliárd forintos tehercsökkentést jelent a kedvezményezett körben meghirdetett, munkát terhelő járulékok csökkentése. A jelenlegi egyszerűsített adózási formák, így az ekho és az eva is megmarad.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó-visszaigénylés, adóbírság, adócsalás, adóellenőrzés, adóparadicsom, adószakértő, adótörvény módosítások, adózás

A magyar GDP tízszerese tűnik el évente

piac-profit.hu

A becslések szerint az adóelkerülés uniós szintje meghaladja az évi 1000 milliárd eurót, ami nagyságrendileg tízszerese a magyar GDP-nek. A gazdasági válság miatt egyre nagyobb érdek fűződik az adóbevételek növeléséhez, így most az Unió is egy komplex javaslatcsomaggal állt elő a probléma kezelésére.

Tovább olvasom »
adócsalás, adóhatóság, adószakértő, adóvisszatérítés, áfa, áfa visszaigénylés, nav

Újabb pénzeket fizet vissza a NAV?

piacesprofit.hu

A vevő áfa alany adólevonási jogát a szállító érdekkörében felmerült adózási anomáliákra, szabálytalanságokra tekintettel nem lehet korlátozni, hangzik az Európai Bíróság ítélete. Ez azt jelenti, hogy az olyan ügyekben, amelyek nem elévült időszakot érintenek (vagyis legfeljebb a 2006-os évre vonatkoznak), valamint azokat a bíróság jogerősen nem bírálta el, érdemes számba venni a jogorvoslati lehetőségeket. Az EU Bíróság döntésére hivatkozva vitatható az elmarasztaló adóhatósági határozat.

Tovább olvasom »
adószakértő, adóvisszatérítés, iparűzési adó, nav, tanácsadás

Így szerezhető vissza a jogtalanul beszedett adó

Sebők Orsolya

Azok az adózók, akik terhére az adóhatóság az adótartozás fogalmának szűkebb értelmezése miatt 2006. évre a társasági adóra vonatkozó adóhiányt állapított meg, a Legfelsőbb Bíróság ítéletének alapján visszakaphatják a NAV területileg illetékes adóhatóságától a befizetett adóhiányt és szankcióit (bírság, pótlék). A visszaigénylés van, hogy bonyolult, de sok esetben egy megfelelő helyre írt levél is elegendő.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adószakértő, adóvisszatérítés, nav

Tévedett az adóhatóság, visszajár a pénz

Sebők Orsolya

A Legfelsőbb Bíróság döntése számtalan cég előtt felcsillantotta a reményt, hogy visszakapjon pénzt az adóhatóságtól. A határozat értelmében a 2006-ban befizetett iparűzési adó 100 százalékban csökkenti a vállalkozás társasági adójának adóalapját, amennyiben a cégnek 2006-ban nem volt nettó adótartozása. Azok a cégek is remélhetnek, amelyek akkor bevallásukban azért nem érvényesítették a helyi iparűzési adót, mint társasági adóalapot csökkentő kedvezményt, mert valamely adószámlájukon tartozás mutatkozott, és azok is, amelyek levonták az iparűzési adót, de jogtalanul és erre egy későbbi adóellenőrzés során derült fény. Miután az adószabályok értelmében az elévülési idő 5 év, 2012. december 31-ig lehet visszaszerezni a pénzt.    

Tovább olvasom »
adóhatóság, adószakértő, könyvelő

Gondban az adószakértők

MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőre fokozottan ellenőrzi majd többek között az adószakértőket és a könyvelőket, akik papíron mintegy 20 ezer cégben működnek ezzel a főprofillal, és több mint harmaduk veszteséges – közölte a Gazdasag.hu.

Tovább olvasom »