adóminősítés

adócsalás, adóelkerülés, adóminősítés, adótörvény módosítások, adózás, ekaer

Nehezebb lesz elcsalni az adót

piacesprofit.hu

Komoly módosításokat tartalmaz az adóelkerülés elleni szabályokban az egyes adótörvények 2016 tavaszi módosításaival kapcsolatos törvényjavaslat , de bővül a kockázatos adósok köre, és változás jön az EKÁER rendszerben is. A várható legfontosabb változásokat összefoglaló sorozatunk első részében a cégek részére fontos újdonságok részleteit a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere foglalja össze.

Tovább olvasom »
adóminősítés, céges bankszámla, it a cégben, it-biztonság

A biztonságos bankokat szeretik a cégek

piacesprofit.hu

A cégek kétharmada a biztonsági szempontból megbízhatóbb bankokat választja a Kaspersky Lab felmérése szerint. Azok a bankok, amelyek kiemelten kezelik a biztonságot és mindent megtesznek az online pénzügyi csalások ellen, előnyt élveznek a meglévő ügyfelek megtartása és az újak megszerzése terén.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adóminősítés, adózás, auditáció, nav

Adózói minősítés: tehetünk érte

piacesprofit.hu

Újdonságot jelentenek az adóhatóság gyakorlatában az adózói minősítések mentén elváló vizsgálatok: a megbízható adózóknál megelőző jellegű ellenőrzések, a kockázatos adózók esetében visszatartó és kényszerítő jellegű vizsgálatok várhatók – hívta fel a figyelmet a MAZARS.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adóminősítés, adózás, kocjkázatos adózók, kockázatos partnerek

Nem hatja meg a NAV-ot a jóhiszeműség

piacesprofit.hu

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a kockázatelemzés a NAV ellenőrzéseiben, ez alapján figyelmeztetni is fogja a hatóság a jogkövető adózókat, mely üzleti partnerekkel szemben kell különleges gondossággal eljárniuk. Így viszont már nem lehet jóhiszeműségre hivatkozni, ha valami gond lesz.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adóminősítés, adózás 2016, nav

Javulhat az adómorál az adózók minősítésével

PP/MTI

Feltétlenül javulni fog az adófizetési morál azzal, hogy megbízható és kockázatos kategóriákba sorolják az adózókat – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő az M1 csatornán. A besorolás a cégbejegyzésre kötelezett adózókra vonatkozik, az egyéni vállalkozókat és a magánszemélyeket ez az intézkedés nem érinti.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adóminősítés, adótörvény módosítások, adótörvények 2016, adózás, adózás 2016, fuvarozás, pálinkafőzés, regisztrációs adó, szja

Elfogadták: így adózunk jövőre

piacesprofit.hu

Elfogadta a Parlament az adótörvények módosítását, így jövőre megkezdik az adózók minősítését, újra adóköteles lesz a pálinkafőzés, minden kereskedelmi egység fizetheti az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat, viszont adókedvezményt kapnak a fuvarozók és az elektromos gépjárművek.

Tovább olvasom »
adóminősítés, adózás, kockázatos adózók

Itt a lista, mitől leszünk jó adózók

piacesprofit.hu

A megbízhatóság 10 kritériumát teljesítő cégek érdemi könnyítéseket kapnak az adózás rendjéről szóló törvény módosításáról szóló javaslat szerint, míg a kockázatos adózók nem részesülnek ezekben a kedvezményekben. Összeszedtük a kritériumokat.

Tovább olvasom »
adóbevallás, adóellenőrzés, adóminősítés, adózás, adózás 2016, nav, szja

Könnyebb lesz az élet a jó adósoknak

kfarkas

Alapvető változások következnek az adórendszerben: a NAV 2016. április elsejétől három minősítési kategóriába sorolja a vállalkozásokat, a jó adózók különféle kedvezményekben részesülnek majd, a kockázatos, vagy átlagos adózok viszont nem. Adókedvezményeket kapnak az elektromos autók és a fuvarozók és a NAV fogja elkészíteni az SZJA bevallásokat is.

Tovább olvasom »