adómentes juttatások

adómentes juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, felmérés, készpénzes cafeteria

Nem ugrottak a munkáltatók a készpénz-cafeteriára

piacesprofit.hu

A juttatásokat terhelő közterhek általában csökkentek, viszont az Erzsébet utalvány és több más népszerű juttatási elem kikerült a kedvezményes adózású béren kívüli juttatások csoportjából. Nem csökkent jelentősen cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés, és nem lett kiugróan népszerű a készpénz cafeteria – ez derül ki Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, béren kívüli juttatás, cafeteria 2017, egészségbiztosítás

Ez a juttatás lehet idén a legmenőbb a cafeteriában

piacesprofit.hu

Az adómentes juttatások sokak számára vonzó elemekkel bővültek és számos népszerű tétel maradt továbbra is ebben a kedvező kategóriában. Mindemellett számos korábbi slágernek számító juttatás adóterhei nőttek meg, ami tovább erősíti az olyan adómentes juttatások szerepét, mint az egyre népszerűbb kockázati biztosítások.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, adótörvény módosítások, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria

Radikális változások jöhetnek a cafeteriában

piacesprofit.hu

A nyári adótörvények módosításai a béren kívüli juttatások rendszerét sem hagyták érintetlenül. Az RSM Hungary szakértője szerint a jogszabályváltozások miatt radikálisan alakulhat át jövőre a cafeteria rendszere, a változások legnagyobb vesztesei az önkéntes pénztárak lehetnek.

Tovább olvasom »
adóemelés, adómentes juttatás, adómentes juttatások, béren kívüli juttatás, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, szép kártya

Ez az ára a készpénzesített cafeteriának

Sebők Orsolya

A brüsszeli ítélet mögé bújva a kormány jól átszabta a 2017-es cafeteria-rendszert. Az adómentesen adható juttatások köre marad, a kedvezményesen adható elemek köre jelentősen szűkül, és – a Szép-kártyát leszámítva – az eddig 34,51%-kal adózó elemek után jövőre 49,98%-ot fizet a munkáltató. A részleteket illetően azonban még vannak kérdőjelek.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, béren kívüli juttatások, cafeteria 2016

Cafeteria: rosszul járnánk Orbán ötletével

kfarkas

A cafeteria készpénzesítésének ötlete hatalmas bizonytalanságot keltett a munkáltatók és a munkavállalók között is. Amiben egyetértenek a szakértők, hogy egy ilyen lépésnek számtalan káros következménye lenne. Munkahelyek ezreibe kerülhet ez a gazdaságnak és a munkavállalóknak is vékonyabb lehet a boríték.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria 2016

A fizetés vagy a cafeteria éri meg jobban?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Habár az egyes cafeteria elemek csak bizonyos kerethatárig élvezik a kedvezményes adókulcsot, a cégeknek megéri elgondolkodni azon, hogy a fizetések minél nagyobb százalékát juttatják a béren kívüli juttatásokon keresztül a dolgozóknak – hangzott el a Piac&Profit „Cafeteria és öngondoskodás 2016” elnevezésű konferenciáján.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, cafeteria 2016, sport támogatás

Adómentesen is mehetünk szurkolni az EB-meccsekre

piacesprofit.hu

Sok szurkoló már lázban ég az EB-meccsek miatt, ehhez kapcsolódóan akár munkáltatói, akár munkavállalói oldalról érdemes figyelembe venni, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény adómentes juttatásként említi a sportrendezvényre szóló belépőt. De vajon kifizethető egy Franciaországban zajló mérkőzés belépője adómentes juttatásként, és mi a helyzet az EB magyar válogatott nélkül zajló további mérkőzéseivel? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Fata László cafeteriaszakértő segítségével.

Tovább olvasom »