adómentes juttatás

adómentes juttatás, adótörvény módosítások, adózás, adózás 2017, cafeteria 2017, költségcsökkentés

Így lehet adómentesen pénzt adni az albérletre

piac-profit.hu

2017 január 1-jétől a mobilitási célú lakhatási támogatással bővül azoknak a juttatásoknak a köre, amelyeket a munkáltató adómentesen nyújthat a munkavállalóinak. Ezzel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztató anyaga alapján összefoglaltuk a legfontosabb szabályokat, hogy adómentesen adhassuk ezt a juttatást.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, cafeteria, cafeteria 2017, költségcsökkentés, lakhatási támogatás

Cafeteria: fontos határidő jön a munkáltatóknak

piacesprofit.hu

Abban az esetben, ha egy munkáltató adott 2016-ban lakáscélú támogatást, akkor az adómentesség feltétele, hogy a közvetítő hitelintézet (amely az utalást indította) adjon erről egy igazolást a munkáltató számára január 31-ig. Enélkül a juttatás 120 százaléka fog jövedelemként adózni tavasszal – írta közleményében Fata László cafeteriaszakértő.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, adózás, céges ajándék, karácsonyi ajándék, karácsonyi szezon, költségcsökkentés

Így lehet adómentes a karácsony

piacesprofit.hu

A karácsony kapcsán sokaknak talán elsőként a család vagy a szeretet jut eszébe, netán a bejgli, a szaloncukor, esetleg a zsúfolt áruházi parkolók. Mindez szép és/vagy igaz, ám ne feledjük az adózást sem, ha cégvezetőként karácsonyi ajándékokat adnánk alkalmazottainknak és üzleti partnereinknek.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, cafeteria, influenza

A munkáltatónak is megéri az influenzaoltás

piacesprofit.hu

Adómentesen – akár „karácsonyi ajándékba” is – adható az influenza-elleni védőoltás a munkavállalók és családtagjaik számára idén és jövőre is, az őszi adócsomag változtatásai nem érintették a védőoltások adómentességét – hívja fel a munkaadók figyelmét a MAZARS. Az EU-ban évente 25-100 millió embert ágynak döntő fertőző betegség 6-14 millió eurós terhet ró az Unió éves költségvetésére. Hazánkban fordulni látszik az elmúlt húsz évet meghatározó trend, és lassú növekedésnek indult az egy foglalkoztatottra eső munkaidő-kiesés, a munkavállalók ismét több betegszabadságot vesznek ki.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, adózás, adózás 2017, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, lakhatási támogatás, szép kártya

Ilyen lesz a cafeteria 2017-ben

piacesprofit.hu

Az Országgyűlés az új adótörvényekkel egyetemben elfogadta a 2017-re vonatkozó új cafeteriaszabályokat is. Fata László cafeteriaszakértő segítségével megnéztük, hogy jövőre milyen szabályok szerint tervezhetjük a juttatásokat.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, adótörvény módosítások, adózás 2017, béren kívüli juttatás, cafeteria 2017

Több juttatás lesz adómentes a cafeteriában jövőre

piacesprofit.hu

2017. január 1-től jelentősen változik a nem pénzben nyújtható juttatások adózása, emiatt a korábbi években már megszokott cafeteria elemek kikerülhetnek a választható juttatások köréből, az adómentesen nyújtható juttatások pedig új elemekkel bővülnek – a Deloitte szakértőjének segítségével összefoglaltuk a legfontosabb változásokat!

Tovább olvasom »