adójóváírás

adójóváírás, családok, gyermekek, önkéntes pénztár

Ezért nem jutnak adókedvezményhez a kisgyerekesek

piacesprofit.hu

Habár az adó-visszatérítés kulcsfontosságú ösztönző eleme az önkéntes nyugdíjpénztári, valamint egészség- és önsegélyező pénztári megtakarításnak, a gyereket nevelő pénztártagok mégis jóval kisebb arányban tudják azt igénybe venni – derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) friss felméréséből.

Tovább olvasom »
adójóváírás, határidő, nyugdíjbiztosítás

Érdemes figyelni, 130 ezret is hozhat az adójóváírás

piacesprofit.hu

Május 22-én éjfélkor jár le az szja-bevallás határideje, ami a nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezőknek egyben 20 százalékos adójóváírást is jelent. Évről évre ezt minden negyedik nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfél felejti el megtenni, ami akár 130.000 Ft-os kiesést is jelenthet számára – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
adójóváírás, adókedvezmény, nav, nyugdíjbiztosítás, szja-bevallás

Itt nem jár automatikusan az adójóváírás

PP/MTI

A nyugdíjbiztosítási befizetések után nem jár automatikusan az adójóváírás. Az összeget csak azoknak folyósítja az adóhatóság, akik ezt külön igénylik a május 22-ig benyújtandó szja-bevallásukban. Tavaly év végére már megközelítette a negyedmilliót az államilag támogatott nyugdíjbiztosítások száma.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adókedvezmény, bdo, december, tao, tao-felajánlás, társasági adó

Tao: az adójóváírás mértéke a felajánlás időzítésétől függ

piacesprofit.hu

Évről évre egyre több hazai vállalkozás él társasági adója egy részének kulturális vagy sportcélú felajánlásával, hiszen azon kívül, hogy ő maga határozhatja meg, milyen célra fordítsák az adóként befizetett összeget, a rendelkező társaságot adójóváírás is megilleti. Érdemes a következő hetekben, a 2017-es társasági adó feltöltésének december 20-i határidejéig rendelkezni az idei felajánlásokról, mivel ebben az esetben az adójóváírás mértéke 2,5 helyett 7,5 százalékos mértékű lesz.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adókedvezmény, nyugdíjbiztosítás, szja, szja kedvezmények

Ön is tud már róla, hogy adókedvezmény járna?

piacesprofit.hu

Folyamatosan nő a nyugdíjbiztosítási befizetések után igényelhető adójóváírás lehetőségét kihasználó ügyfelek aránya az NN Biztosítónál: tavaly a nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelek négyötöde már élt ezzel a lehetőséggel. Más biztosítók tapasztalatai szerint átlagosan minden harmadik ügyfél elfelejt élni a lehetőséggel.

Tovább olvasom »
adójóváírás, nyugdíjbiztosítás, szja, szja-bevallás

Elfelejtjük kérni az adójóváírást

piacesprofit.hu

2016 végéig már összesen 194 ezren kötöttek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közülük 79 ezren első alkalommal vehetik igénybe az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Ezt az igényt viszont az szja-bevallásban külön fel kell tüntetni ahhoz, hogy az adóhatóság átutalja az előző évi befizetések után járó összeget. Minden harmadik ügyfél elmulasztja ezt.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, nyugdíj, nyugdíjelőtakarékosság, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Adójóváírással támogatnák az öngondoskodást egy javaslat szerint

Sebők Orsolya

Egy most elkészült tanulmány a meglévő adózási feltételek mellett egy új adózási lehetőség bevezetését javasolja, amelyben a munkáltató, a munkavállaló és az állam közösen vállal felelősséget az öngondoskodás erősítéséért. A javaslat részleteit dr. Kravalik Gábor az ÖPOSZ elnöke ismertette a Piac & Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
adójóváírás, nyugdíjbiztosítás, öngondoskodás

Egy világ körüli út árát hagyjuk az államnál

piacesprofit.hu

Az idei a második év, amikor igénybe lehet venni a nyugdíjbiztosítások után járó adójóváírást, a tavalyi tapasztalatok alapján azonban sajnos sokan elfelejtetik ezt érvényesíteni személyijövedelemadó-bevallásukban. Ha valaki például egy havi 20.000 forintos nyugdíjbiztosítás után nem élne a 20%-os adójóváírás lehetőségével, annyit veszítene 25 év alatt, amennyiből körbe is utazhatná a világot.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adókedvezmény, adótörvény módosítás, társasági adó

Olimpiai adókedvezmény: gyorsan kap, ki gyorsan ad

piacesprofit.hu

A keddi napon került benyújtásra az Országgyűlés elé az a törvényjavaslat, mely egy új társasági adókedvezménnyel járó támogatási formát vezet be Budapest 2024. évi Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok rendezésére vonatkozó pályázatához kapcsolódóan. Aki igénybe akarja venni, annak bizony sietnie kell.

Tovább olvasom »