adóhivatal

adóhivatal, adózás 2018, elektronikus ügyintézés

Vége a postai levelezésnek az adóhivatallal

piacesprofit.hu

Idén már nem csupán lehetőség, hanem kötelezettség az elektronikus ügyintézés gyakorlatilag minden gazdálkodó szervezet számára – hívta fel a figyelmet az idei év komoly változására a MAZARS. Ez az adóügyeket is érinti: év elejétől csakis elektronikus úton lehet benyújtani a különböző beadványokat.

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, nav, online rendelés

Szeretné mielőbb megkapni külföldi postacsomagját?

piacesprofit.hu

Egyre népszerűbb az internetes vásárlás, és egyre több az Európai Unión kívülről szállított küldemény is. Hogy a megrendelt áruk gyorsan és biztosan célba érjenek, elengedhetetlen a pontos adminisztráció. A biztonságos rendeléshez nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalának új információs felülete.

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, mentorálás

A NAV oktatná a kezdő vállalkozásokat

piacesprofit.hu

Az adózás rendjéről szóló törvénytervezet új jogintézményként nevesíti az állami adó- és vámhatóság által nyújtott szolgáltatások között a kezdő vállalkozások támogatását, mentorálását. Az új jogintézmény bevezetésének hátterében az utóbbi időben oly sokat hangoztatott, az adóhatóság szolgáltató jellegének erősítésére irányuló célkitűzések állnak.

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, bírság, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, nav

Több tízezer cég lóg a kamarai díjjal

piacesprofit.hu

Félmillió vállalkozás már befizette az idei ötezer forintos kamarai hozzájárulást, ám nagyjából 160 ezren még négy hónappal a március végi határidő után sem rótták le az összeget – tudta meg a Magyar Idők. Jelenleg harmincezer eljárást folytat az adóhatóság az elmaradt ötezer forintok miatt.

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, fizetési könnyítés, nav

Így kaphatunk fizetési könnyítést a NAV-tól

piacesprofit.hu

Ha egy magánszemély vagy gazdasági társaság nem tudja megfizetni határidőre az esedékes adóját, végrehajtható hátraléka keletkezik. Ebben a helyzetben a fizetési könnyítés vagy mérséklés lehet a megoldás. Az adóhivatal most közzétette honlapján az adatlapokat, amelyekkel fizetési könnyítés és/vagy mérséklés kérhető.

Tovább olvasom »