adóelőleg

adóelőleg, adókedvezmény, határidő, nav, nyilatkozat

Közeleg az adóelőleg-nyilatkozatok leadási határideje

PP/MTI

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről, az adóelőleg-nyilatkozat kitöltésével és leadásával már a januári fizetés is a kedvezmények összegével növelten érkezhet februárban – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai, MTI-nek küldött közleményében.

Tovább olvasom »
2018, adóelőleg, adózás, határidő, saldo, szakképzési hozzájárulás

Fontos határidő jön pénteken a vállalkozásoknak

piacesprofit.hu

A szakképzési hozzájárulás bevallására és fizetésére kötelezettek az év során 1-11 hónapra előleg bevallást készítenek. Az előleg mértéke a tárgyhavi bruttó kötelezettség azzal, hogy az alapcsökkentő, valamint az oktatói és a tanműhely-fenntartási kiegészítő csökkentő tételt, illetve saját munkavállaló képzése esetén a pénzügyileg teljesített időarányos költséget az előleg bevallásban szerepeltetni kell – írja a Saldo.

Tovább olvasom »
adóelőleg, adózás, ingatlan bérbeadás, ingatlanadó, kiadó iroda, lakásbérlés

Így kell adózni a kiadott lakás után

piacesprofit.hu

Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben „albérletek” adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól.

Tovább olvasom »
adóalap, adóelőleg, adókedvezmény, társasági adó

Túl sok adót se fizessünk

piacesprofit.hu

A december 21-ei feltöltési határidő előtt érdemes áttekinteni a társaság adóalapját és adóját növelő és csökkentő tételeket – hívja fel a figyelmet a MAZARS legfrissebb összefoglalója. A felesleges túltöltést és a büntetéssel járó alultöltést az adókalkulációk ellenőrzésével, a feltöltés összegének pontos kiszámításával, a társaság adófolyószámlájának „kitisztázásával”, illetve az elérhető adóalalap- és adókedvezmények áttekintésével biztosíthatják a társaságok.

Tovább olvasom »
adóalap-csökkentés, adóelőleg, adókedvezmény

Így csökkenthetjük a tao előleget

piacesprofit.hu

December 20-ával, illetve mivel december 20-a 2015-ben vasárnapra esik, így idén december 21-vel, a naptári évvel megegyező üzleti évű adózók számára számos adónem tekintetében keletkezhet adóelőleg feltöltési kötelezettség. Ezek közül egyik, számításának bonyolultságát tekintve talán a legfontosabb, a társasági adóelőleg kiegészítési kötelezettség. Az RSM-DTM szakértőjének segítségével megmutatjuk hogyan csökkenthető az adóalap és milyen adókedvezményeket vehetünk igénybe.

Tovább olvasom »
adóelőleg, adózási határidő, iparűzési adó

Nyakunkon az IPA előleg fizetés

piacesprofit.hu

Szeptember 15-én esedékes a 2013. adóévről szóló bevallásban bevallott iparűzésiadó-előleg első részletének és – katás, tételes adóalap után adózó vállalkozó esetén – az éves iparűzési adó második részletének megfizetése.

Tovább olvasom »