adócsalás

adó, adócsalás, pwc

Kevesebb a csalás, több a beszedett adó az EU-ban

piacesprofit.hu

2017-ben tovább csökkent az áfarés az Európai Unió tagállamaiban, vagyis több adót sikerült beszedni mint egy évvel korábban. A közép- és kelet-európai régióban Magyarország a képzeletbeli dobogó harmadik fokán áll, Ausztria és Csehország mögött. Az előzetes becslések alapján a 2018-as adatok még biztatóbbak: várhatóan tovább csökken a potenciálisan beszedhető, és a ténylegesen beszedett áfa közötti különbözet.

Tovább olvasom »
adócsalás, adózás, áfa, áfacsalás, eu

150 milliárd eurós kárt okoz az áfacsalás

PP/MTI

A jelenlegi uniós áfarendszer reformjára és az uniós szintű együttműködés javítására van szükség, ugyanis az Európai Unió tagállamai még mindig csaknem 150 milliárd euró áfabevételtől esnek el – közölte az Európai Bizottság pénteken közzétett tanulmányában.

Tovább olvasom »
adatvédelem, adócsalás, adózás

Szövevényes csalást leplezett le a NAV

piacesprofit.hu

Illegális úton megszerzett adatok felhasználásával kívántak pártok nevében több százmillió forintnyi támogatáshoz jutni annak a bűnszövetségnek a tagjai, akiket a NAV pénzügyi nyomozói és informatikusai lepleztek le. Három személyt őrizetbe vettek.

Tovább olvasom »
adócsalás, adózás, svájc

A svájciak fekete pénzei – külföldön

Nagy Mariann

Hogy sok ezer, akár sok tízezer külföldi, a világ minden tájáról, svájci bankszámlákon tartja sok esetben bűnös úton szerzett pénzét, közismert. Az már kevésbé, hogy a rendszeretetükről és állampolgári fegyelmezettségükről ismert svájciak közül sokan hasonlóan cselekednek. Az állam, a kantonok és a települések költségvetése évente 20 és 30 milliárd frank közötti összeget veszít a be nem fizetett adókkal.

Tovább olvasom »
adócsalás, áfacsalás, ekaer, elektronikus árukövetési rendszer, nav

Ragadós a magyar példa

piacesprofit.hu

Magyarországon az EKÁER bevezetése óta jelentős előrelépés történt az áfacsalások visszaszorításában. A rendszer olyannyira bevált, hogy a szlovák adóhatóság a magyar EKÁER-hez hasonló elektronikus árukövetési megoldás bevezetését tervezi – hívta fel a figyelmet a Grant Thornton Hungary könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég.

Tovább olvasom »
adatszolgáltatás, adatszolgáltatási kötelezettség, adócsalás, áfacsalás, áfaszabályok, számlázóprogram, számlázóprogramok online bekötése

Hiába az egy év plusz, el kell kezdeni a felkészülést

piacesprofit.hu

Váratlanul kitolták egy évvel a számlákról való kötelező online adatszolgáltatás bevezetésének határidejét, a szakértők szerint viszont így is el kell kezdeni a cégeknek a felkészülést. Valójában szükség is van a plusz időre a bonyolult rendszerek miatt, ráadásul a jogszabály változtatás sem történt még meg.

Tovább olvasom »
adócsalás, álhírek, amerikai elnökválasztás, apple, baki, baldwin, botrány, cégvezető, facebook, festmény, fizetés, hiba, klímaváltozás, megújuló energia, mezőgazdaság, offshore, színész, trump

2016 röhejes ügyei

piacesprofit.hu

Nevessen vagy csóválja a fejét ön is, van min! 2016-ban is bővében volt a világ a döbbenetes sztoriknak. Hogy verték át Alec Baldwint? Hogy kaphatott nagyobb fizetést egy cég vezetője, mint a teljes éves bevétel? Ilyen is volt.

Tovább olvasom »