adóbehajtás

adóbehajtás, adózás, elektronikus ügyintézés

Jövőre elektronikus lesz a behajtás

PP/MTI

Januártól az adók módjára behajtandó köztartozások jogosultjainak elektronikusan kell eljuttatniuk megkeresésüket az adóhatósághoz a behajtás végett – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

Tovább olvasom »
adóbehajtás, adóvégrehajtás, inkasszó

Így késleltethető az adóvégrehajtás

piacesprofit.hu

Szigorított a NAV a végrehajtási gyakorlaton, így idén több mint 20%-kal többször rendelt el inkasszót eddig a tavalyinál. Több olyan lehetőség is az adózók rendelkezésére áll azonban, amelyek késleltethetik, megakadályozhatják, vagy elviselhetőbbé tehetik az adótartozások végrehajtását, és amellyel az ebből eredő esetleges csődhelyzet is elkerülhető – figyelmeztet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda közleménye.

Tovább olvasom »
adóbehajtás, kamarai tagdíj, kötelező kamarai tagság

Rászáll a NAV a kamarai tagdíjra

piacesprofit.hu

Június végén 68,4 millió forint elmaradt kamarai hozzájárulás behajtására 6349 behajtási eljárás volt folyamatban; a 2013-ban behajtott összeggel együtt 2014. június végéig összesen 53,3 millió forintot hajtott be a NAV ezen a jogcímen az érintett adózóktól.

Tovább olvasom »
adóbehajtás, adótartozás, adózás 2014

Az út szélén is behajtja az adót a NAV

piacesprofit.hu

Kamionokat, kocsikat, árukészletet, de sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónap alatt. Az adóhatóságnak év eleje óta van lehetősége arra, hogy lefoglalja a szabálytalanságon kapott teherautók szállítmányát az adótartozás fejében.

Tovább olvasom »