adóamnesztia

adóalap, adóamnesztia, erste, FHB, külföldi tőke, mkb, nav, oecd, otp, pénzmosás, utólagos adófizetés

Adóamnesztia: ma még tisztára moshatja a pénzét

PP/MTI

Június végéig lehet adókedvezménnyel hazahozni a külföldön tartott jövedelmeket a legutóbbi adóamnesztia keretében. Az MTI által megkérdezett bankok szerint a mostani adóamnesztia iránt jóval visszafogottabb az érdeklődés, mint a stabilitási megtakarítási számla (smsz) esetében volt, amelynek keretében több mint kétezren közel 156 milliárd forintot mostak tisztára.

Tovább olvasom »
adóamnesztia, külföldi bankszámla

Tízmilliárdok vándorolhatnak haza nyárig

piacesprofit.hu

Tízmilliárdok érkezhetnek haza külföldi bankszámlákról annak a nagyon vonzó adóamnesztia-lehetőségnek a hatására, amelyet mostantól június végéig lehet igénybe venni. Az ehhez szükséges számlát csak a NAV által kijelölt magyar bankoknál lehet megnyitni, amelyek listáját a NAV március 2-án tette közzé.

Tovább olvasom »
adóamnesztia, stabilitási megtakarítási számla

Tények és tévhitek az adóamnesztiáról

piacesprofit.hu

Január közepétől a Stabilitási Megtakarítási Számla helyét átvette egy újabb adóamnesztia. Az adóamnesztia egyfelől a külföldi pénzeket igyekszik hazacsábítani, másfelől pedig a külföldi tulajdonban lévő hazai cégek üzletrészeit kívánja „magyarizálni”. Szakértőnk segítségével a két variáció közül most a hazautalást vesszük górcső alá.

Tovább olvasom »
adóamnesztia, adóegyezmény, adóoptimalizálás, adóparadicsom, adózás, adózás 2017, offshore, osztalék, szja, tao, társasági adó

Úgy tűnik, könnyebb lesz offshore-ozni idéntől

piacesprofit.hu

2016 utolsó ülésnapján fogadta el az Országgyűlés az új adóamnesztiát, és egyben módosítja a magyar magánszemélyek tulajdonában álló offshore társaságokra irányadó szabályozást. Bár azt várnánk, hogy emiatt az adóparadicsomokban bejegyzett cégekre vonatkozó szabályozás szigorodik, mégis úgy tűnik, hogy könnyebb lesz „offshoreozni” 2017-től.

Tovább olvasom »
adóamnesztia, adócsalás, adóelkerülés, adóparadicsom, adótervezés, offshore

Szorul a hurok a az adóelkerülők nyaka körül

kfarkas

Bizony lassan a végükhöz közelednek azok az idők, amikor még el lehetett dugni az adómentesen „szerzett” jövedelmet egy svájci számlán, vagy egy ciprusi garázsba bejelentett cégen keresztül lehetett milliárdokat tisztára mosni. Egyre fokozódik ugyanis a nyomás az adóparadicsomként számon tartott országokon, hogy lazítsanak a banktitok szent tehénként kezelt intézményén és sorra adják be a derekukat még olyan legendásan renitens területek is, mint a Kajmán-szigetek, Lichtenstein, vagy a Virgin-szigetek.

Tovább olvasom »