adminisztrációs költségek

adminisztrációs költségek, fuvarozók, minimálbér, szállítmányozás, uniós irányelv

Túlélésért fognak össze a magyar fuvarozók

PP/MTI

Soha ekkora összefogásra és összezárásra nem volt még szüksége a fuvarozóknak, mint ma, amikor Brüsszelben a közúti áru- és személyszállításra vonatkozó jogszabályalkotási tervek egyértelműen ki akarják szorítani a közép-kelet-európaiakat az unió nyugati részéből – mondta az MTI érdeklődésére a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkár-helyettese.

Tovább olvasom »
adminisztrációs költségek, ekaer, megbízható adózó

A megbízható gazdálkodóknak az EKAER is egyszerűbb

piacesprofit.hu

Mától még inkább megéri a vámszabályok szerint tisztességesnek, ún. engedélyezett gazdálkodónak lenni. Ugyanis az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerben (EKÁER) is könnyít a tisztességes, az egész EU területén megbízhatónak minősülő engedélyezett gazdálkodó kötelezettségén. Már ma lényegesen kevesebb adat megadásával kérhet közúti fuvarjaira EKÁER számot.

Tovább olvasom »
adatvédelem, adminisztrációs költségek, jogszabály módosítás

Egyszerűbb lesz külföldre küldeni az adatokat

piacesprofit.hu

Október 1-jén lép hatályba az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló Infotörvény módosítása, mely bevezeti a kötelező szervezeti szabályozás jogintézményét. Ez jelentősen megkönnyítheti a külföldre történő adattovábbítást és az adminisztrációs költségek is csökkennek.

Tovább olvasom »
adminisztrációcsökkentés, adminisztrációs költségek, adminsztráció, erp

Ne a papírkosárba dobjuk a pénzt!

kfarkas

A technika lehetővé teszi, hogy a cégek leszorítsák adminisztrációs költségeiket, a felmérések mégis azt mutatják, hogy a dokumentumokat a papírkosár kezeli, az ERP-t drágállják, a felhőről pedig azt hiszik, időjárási jelenség.

Tovább olvasom »
adminisztrációs költségek, bürokrácia, európai unió

Több ezer cégvezető vakarhatja a fejét

piacesprofit.hu

2014. február 12-től a derivatív ügyleteket kötő cégek egy napon belül kötelesek bejelenteni a megkötött ügyletet az Európai Unióban engedéllyel rendelkező adatgyűjtő szervezeteknek. A szigorú formai szabályok szerint elkészítendő jelentés több ezer magyar vállalkozásra ró jelentős adminisztrációs terhet, amitől legfeljebb banki költségeik számottevő emelkedésével szabadulhatnak meg.

Tovább olvasom »