áder jános

áder jános, ceu, faépület, háztartás, klímaváltozás, környezetvédelem, kőrösi csaba, köztársasági elnök, nagy réka, ökoanyu, önkormányzat, passzív ház, pelenka, politikus, társadalmi lény, toronyház, tudatos vásárló, Ürge-vorsatz Diana

Ne várjunk a politikusokra, mi is sokat tehetünk a klímaváltozás ellen

Kriston László

Fogyasztóként mindennap a pénztárcánkkal „szavazunk” egy zöldebb világ mellett vagy éppen ellene. Minden vásárlásunknak, tranzakciónknak, beszerzésünknek van karbonvonzata, ideje hát klímatudatosan élni és fogyasztani. Erre adott ötleteket az CEU-n Ürge-Vorsatz Diána professzor és Nagy Réka, az Ökoanyu blog írója, számos könyv szerzője.

Tovább olvasom »
áder jános, donald trump, g20, klímaegyezmény, párizsi klímaegyezmény, usa

Klímaegyezmény: Áder szerint nincs itt a világvége

PP/MTI

Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, mert az azt aláíró többi ország ezután is kész tartani magát a vállalásokhoz, ahogyan az Egyesült Államok szövetségi államainak többsége is – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Tovább olvasom »
áder jános, Magyar Tenisz Szövetség, manager open, sportügy, tenisz

Indul a menedzserbajnokság

PP

A Menedzserek Országos Tenisz Bajnoksága , ismertebb nevén a Manager Open, hazánkban egyedülálló szabadidős- társasági- és üzleti tenisz rendezvény sorozat , amelyet Hámori Tamás korábbi válogatott versenyző közgazdász , aki egyben évtizedek óta a Magyar Tenisz Szövetség nemzetközi képviselője, kezdeményezett még 2005-ben. A kiindulás akkor egy félnapos budapesti páros verseny volt , ezt követően azonban a Bajnokság évről-évre bővült különböző vidéki állomásokkal, az indulók száma pedig az elmúlt évben már megközelítette az ötszáz száz főt.

Tovább olvasom »
áder jános, felmérés, gazdasági előrejelzés, innováció, it-biztonság, kiberbiztonság, vásárlói hűség

A következő 3 év kritikusabb lehet, mint az előző 50

piacesprofit.hu

Az előttünk álló éveket mérsékelt gazdasági növekedés jellemezheti, a kihívások ellenére azonban optimisták a vezérigazgatók – derül ki a KPMG 2016-os vezérigazgatói (Global CEO Outlook) felméréséből. Bár a megkérdezettek jelentős többsége (72 százaléka) úgy gondolja, hogy a következő 3 év kritikusabb lehet az adott iparág számára, mint az előző 50, bíznak abban, hogy vállalatuk képes lesz tovább növekedni. A tavalyi 12 százalék után idén a vezérigazgatók 40 százaléka mondta, hogy jelentősen átalakítaná cégének működési modelljét a következő három évben.

Tovább olvasom »
áder jános, karbonsemleges, klímacsúcs, párizsi klímacsúcs, széndioxid-kibocsátás

Rápirított Áder az USA-ra

PP/MTI

Áder János köztársasági elnök levélben fordult a világ tíz legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országának vezetőjéhez, arra kérve őket, hogy példát mutatva mielőbb kezdjenek konzultációt, és – a korábbi vállalásaikhoz képest – rövidebb idő alatt és nagyobb mértékű kibocsátáscsökkentést hajtsanak végre – közölte az MTI.

Tovább olvasom »
áder jános, kohéziós források, kohéziós pénz, uniós források, uniós támogatás

Indokolatlan a támogatási keret csökkentése

piacprofit.hu

A Magyarországnak járó kohéziós támogatás értékének megőrzését szorgalmazta Brüsszelben Áder János köztársasági elnök. A magyar államfő az Európai Uniónál tett munkalátogatása során José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság, valamint Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével találkozott. A magyar államfő felvetette a nagy ipari katasztrófák okozta anyagi károk enyhítésére szolgáló európai eszközrendszer kidolgozásának szükségességét is.

Tovább olvasom »