adathalász

adathalász, csalás, ügyfélszolgálat

Hívásunk fontos volt számára

piacesprofit.hu

Egy svájci informatikus nem fejezte be ugyan tanulmányait, de így is nagyon „sikeres” volt: több százezer frankot tett zsebre azzal, hogy nagy cégek ügyfélszolgálatainak hívásai elé beiktatta saját, fizetős telefonszámát.

Tovább olvasom »
adathalász, bűnöző, csalás, trójai, zsaroló

Még mindig a trójai vezeti a toplistát

piacesprofit.hu

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2018. júniusában ezek terjedtek a legnagyobb számban.

Tovább olvasom »
adathalász, it-biztonság, kiberbűnözés

Az információ érték, vigyázzunk rá!

piacesprofit.hu

Az elmúlt években az interneten keresztül történő támadások, információs visszaélések miatt vállalkozások, pénzügyi intézmények kerültek az újságok címoldalára. Ezek a vállalkozások ma már kevésbé közömbösek az ilyen esetekkel szemben, de a legtöbben talán még mindig csak egy újabb hírnek tudják be, ha üzleti vagy személyes információkat érzékenyen érintő probléma lát napvilágot. Az információbiztonsági incidensek nemcsak a nagyvállalatokat érintik, hanem a kis- és középvállalkozásokat, és kormányzati szférát is.

Tovább olvasom »
adathalász, it-biztonság, kiberbűnözés

A már törölt adatokat is ellopják

piacesprofit.hu

Az elmúlt napokban derült fény egy legalább 5 éve húzódó óriási kiberkémkedési műveletre, amelynek célpontjai főként diplomáciai, kormányzati és tudományos kutatást végző szervezetek voltak. A Vörös október kártevő egyik ijesztő tulajdonsága, hogy a fertőzött géphez csatlakoztatott USB meghajtókról a már törölt fájlokat is ellopja.

Tovább olvasom »
adathalász, it-biztonság, kkv informatika

Mobilon és felhőben is követnek a bűnözők – Biztonsági kockázatok 2013

piacesprofit.hu

Mivel a vállalatok, szervezetek és a fogyasztók is egyre nagyobb arányban használják az online csatornákat a kapcsolattartásra vagy éppen fizetésre, mára állandósult a rosszindulatú informatikai támadások kockázata. A fenyegetések az újabb technológiákat és digitális trendeket kihasználva fejlődnek, közülük néhány 2013-ban minden eddiginél komolyabbá válhat a Symantec szakértői szerint.

Tovább olvasom »