adatfeldolgozás

adatfeldolgozás, felhő számítástechnika, infokommunikació

2017 a nyíltság éve lesz a felhőben

piacesprofit.hu

Napjainkra a nyílt forráskódú szoftverek már szinte teljesen bevették a szervereket és adatközpontokat. De vajon mi várható a piacon a 2017-es évben? A SUSE szakértői szerint a felhőplatformok és a tárolórendszerek terén ugrásszerű növekedés lesz az ilyen jellegű megoldások terén, mivel azok alacsony költségek mellett kínálnak megoldást a vállalatok több aktuális, égető problémájára.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, adatkezelés, adatvédelem, érzékeny adat, jogi kisokos, jogszabályváltozás, uniós szabályozás

Szigorúbban fogja az EU a cégeket

Timár Gigi

2018 májusában lép hatályba az új adatvédelmi rendelet. Talán korainak tűnik most foglalkozni vele, valójában viszont bőven van mire felkészülniük a cégeknek. Súlyosabb szankciók, több adminisztráció jön vele.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, digitális forradalom, digitális készségek, digitális üzletmenet, google, it a cégben, online hirdetés

Nagyot húz a net, mégse használjuk ki

Timár Gigi

Még ebben az évtizedben eljutunk addig, hogy az állások 90%-ának betöltéséhez szükség lesz digitális képességekre és egymillió álláshely marad betöltetlen ezek hiánya miatt. A magyar kkv-k azonban egyelőre még nem érzik a nyomást, az utolsók között kullogunk minden mutató szerint. Ideje feljebb lépni!

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, adattárolás, big data, felhő számítástechnika, it a cégben

A jövő vállalatának három alapköve

piacesprofit.hu

Óriási ütemben nő a vállalatok igénye az adattárolási-feldolgozási kapacitások iránt, de a céges költségvetések egyszerűen képtelenek lépést tartani ezzel. Szakértők segítségével mutatunk három olyan megoldást, amelyekre biztonságosan és költséghatékonyan alapozhatunk.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, big data, üzleti intelligencia

Adathegyek maradnak kihasználatlanul

piacesprofit.hu

Jelentősen javíthatják a vezetők döntéshozatali hatékonyságát, ezáltal munkájuk sikerességét az egyre terjedőben lévő business intelligence (BI) megoldások, amelyek a kihasználatlan adattömegből vonnak le értékes következtetéseket. A készletezés, értékesítés, és más területek látszólag értéktelen adatainak elemzésével az üzleti intelligencia feltárhatja a párhuzamosságokat és a pazarlást.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, adatkezelés, big data, it a cégben, kkv informatika, sap, üzleti intelligencia

A vásárlók miatt fontos a gyors adatfeldolgozás

piacesprofit.hu

Lassabban gyűlnek az adatok a közép-európai vállalatoknál, mint a világátlag- derítette ki az IDC regionális kutatása, amelyet az SAP szoftvercég felkérésére készített a piacelemző. A megkérdezett vállalatok hatvan százalékánál legalább három évig tart az információk duplázódása, mely lassabb, mint a világátlagnak tekintett másfél-két év.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, adatfeldolgozás, adattárolás, big data, felhő számítástechnika

Hova tegyük az adatokat?

asalgo

A vállalkozásoknak gondoskodnia kell róla, hogy az adatai – a hivatalos papíroktól az ügyféladatokig – nyomon követhetőek, visszakereshetőek és legalább két, különböző helyen fellelhetőek legyenek. Célszerű elektronikusan is tárolni őket, a kérdés, hogy hol és milyen eszközön.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, big data, it a cégben

Nagy adat, nagy lehetőség

piacesprofit.hu

Felértékelődhetnek a következő években az úgynevezett nagy adatban, big data-ban rejlő lehetőségek, a cégek nyolcvan százaléka úgy véli, akár már középtávon profitálhat az eddig feldolgozatlan komplex adatmennyiségből.

Tovább olvasom »