adategyeztetés

adategyeztetés, bank, határidő, pénzmosás, tájékoztatás

Október végéig egyeztethetünk a bankokkal

piacesprofit.hu

 Az Országgyűlés négy hónappal meghosszabbítva október 31-ig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét. A módosítás célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, megakadályozva ezzel, hogy a banki tranzakciók június 26. után több mint egymillió ügyfél esetén bármilyen akadályba ütközzenek.

Tovább olvasom »
adategyeztetés, bank, határidő, pénzintézet, ügyfélazonosítás

Indul a roham a bankokban

piacesprofit.hu

Nem a lakossági, hanem elsősorban a vállalati bankszámláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya, a kötelező adategyeztetés elmaradása miatt ugyanis június 27-én a bankok zárolhatják az érintettek számláit. 

Tovább olvasom »
adategyeztetés, bank, pénzügy, számla, ügyfél

Ha ezt kihagyja, zárolják a számláját

piacesprofit.hu

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény kötelezi a pénzügyi intézményeket, hogy 2019. június 26-ig valamennyi ügyfelüknél végezzék el a kötelező adategyeztetést. Az adategyeztetés a bank és az ügyfél közös érdeke, amelyhez az ügyfelek aktív közreműködése szükséges.

Tovább olvasom »
adategyeztetés, feltöltőkártya, mobil, mobilszolgáltatók

Idén is egyeztetni kell az adatainkat a mobilszolgáltatóval

piacesprofit.hu

Az előfizetőknek törvényi előírás alapján idén is kötelező az adategyeztetés szolgáltatójukkal, amennyiben előre fizetős SIM-kártyát használnak. Ha figyelmen kívül hagyják a szolgáltatóktól idén érkező, erre vonatkozó SMS-eket, akkor kártyáikra megszűnhet az előfizetés – figyelmeztet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Tovább olvasom »
adategyeztetés, mobiltelefon, nmhh, sim-kártya

Idén 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell egyeztetni az adatokat

PP/MTI

Az idén mintegy 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell elvégezni a jogszabályban előírt éves adategyeztetést, amelyet a szerződéskötéstől számított fordulónapokon kell elvégezni – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI érdeklődésére. A szolgáltatók közölték, már januárban elkezdik az ügyfelekkel az adategyeztetést.

Tovább olvasom »