3D-s nyomtatás

3D-s nyomtatás, jövő, személyre szabás, trend

Tömeges testreszabással versenyez a kézi munka

piacesprofit.hu

A legnagyobb gyártóknál is rendelhet már testre szabott terméket a hétköznapi fogyasztó is – épp úgy, ahogy az autó kárpitját vagy extráit válogatjuk össze. Az ételtől a divaton át végtelenek a lehetőségek, a kisvállalkozások is nyerhetnek a személyre szabott termékek divatján.

Tovább olvasom »
3d, 3D-s nyomtatás, barack obama, építészet, építőipar, fenntartható építészet, norman foster, ökolábnyom

Kéne egy ház? Nyomtasson magának!

klímablog

A csináld-magad, azaz “DIY: do it yourself” hullám meghódítja az építőipart is, veszélybe sodorva a nagy építési vállalatok megélhetését. Amszterdamban emeletes házat építenek nyomtatással, de az űrhajósok is ilyet használhatnak.

Tovább olvasom »
3D-s nyomtatás, big data, byod, felhő számítástechnika, it a cágben, it trend, m2m, okoseszközök

Öt meghökkentő előrejelzés 2017-re

piacesprofit.hu

A Gartner szakértői belenéztek az üveggömbbe, és megjósolták, mi mozgatja majd az üzleti informatikát néhány éven belül. A jóslatok között van egy-két igencsak meghökkentő. Lássuk, mit gondol a fejlődés irányáról a világ egyik legjelentősebb IT-piaci tanácsadója!

Tovább olvasom »
3D-s nyomtatás, energiahatékonyság, megújuló energia

Hordozható szélturbina, egyenesen a nyomtatóból

piacesprofit.hu

Hamarosan hozzájuthatunk a masszív szélturbinák lekicsinyített változatához. A lengyelországi Poznan városában működő Omni3D cég olyan 3D-nyomtatott szélturbinát alkotott, melynek mérete bár kicsi, összehajtva egy hátizsákban is elfér, azonban képes 300W tiszta energia előállítására.

Tovább olvasom »
3D-s nyomtatás, nyomtatás, startup

Ne barkácsoljunk, nyomtassunk

piacesprofit.hu

A 3D nyomtatók elterjedésével elérkezett a harmadik ipari forradalom. Ezeknek az eszközöknek a segítségével ugyanis már otthon is könnyen készíthetünk egyedi, személyre szabott tárgyakat. Simó György új startup cége, a FreeDee Printing Solutions arra vállalkozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye ezt az új és izgalmas technológiát.

Tovább olvasom »