2017-es trendek

2017-es trendek, gki, ingatlan, ingatlanpiac, irodapiac, lakás

Túl a csúcson az ingatlanpiaci kilátások

piacesprofit.hu

A GKI fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci index értéke 2017 júliusában +1 illetve 0. Mindkét esetben enyhe, 1 pontos csökkenés következett be az előző felméréshez képest. Az egy évvel ezelőtti értékeket mindkét mutató 2-2 ponttal haladja meg. Az ország egészét figyelembe véve a kilátások egyedül az irodapiacon javultak az egy negyedévvel ezelőttihez képest. Ugyanakkor a másik három vizsgált szegmens egyikében sem következett be drámai változás. Az ingatlanpiaci kilátások kissé túl vannak a csúcson, de még mindig alapvetően derűlátást tükröznek.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, előrejelzés 2017, it-biztonság, trend

Önképző gépeket hoz 2017

piacesprofit.hu

Megkezdődhet az 5G és a tanuló gépek forradalma, tovább terjednek a biometrikus biztonsági rendszerek, fél trillió dollárral erősödik az IT-szolgáltatási piac, 1 milliárd dolláros árbevétellel folytatódik a bakelit reneszánsza. Ezzel egy időben megnő a DDos (Distributed Denial-of-Service) típusú kibertámadások volumene, egyben végéhez ér a tabletek aranykora – ez néhány, a Deloitte legfrissebb Technológiai, Média és Telekommunikációs Előrejelzések című kiadványának legfontosabb megállapításai közül.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, étterem, gasztronómia, vendéglátás

Nemzeti fogások és medvekarom az utcán

piacesprofit.hu

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék. A food truck-ok nemcsak megszaporodtak, hanem néhány kocsi igazi ínyencségeket is kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, gazdasági kilátások, üzleti várakozások

Átlagosan ért véget az év

piacesprofit.hu

Decemberre 4,1 százalékponttal 52,2 százalékra esett vissza a beszerzésimenedzser-index, amivel visszatért a hosszú távú – 1995 óta mért – átlaghoz és árnyalatnyival meghaladja a legutóbbi három év 52,1 százalékos átlagát.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, it-biztonság, kiberbűnözés, kkv informatika

Új fenyegetéseket, rafináltabb bűnözőket hoz 2017

piacesprofit.hu

2017-ben a kiberbűnözők rafináltabb taktikákkal próbálnak meg pénzt kicsikarni a vállalatokból: új módszerek várhatók többek között a zsarolóvírusok, az üzleti e-mailekhez kapcsolódó visszaélések és az internethez csatlakoztatott eszközök területén A Trend Micro jóslatai szerint jövőre még kevésbé szabad megbíznunk az interneten keresztül érkező információkban, legyen szó akár politikáról, akár sürgős átutalási megbízásról

Tovább olvasom »
2017-es trendek, ingatlanpiac, lakásárak

Jövőre az agglomerációban is kilőhetnek a lakásárak

piacesprofit.hu

Országosan a használt lakásárak 15 százalékkal haladták meg 2016-ban a 2010. évi árszintet, az építésű lakások ára pedig 20 százalékkal. Jövőre a legnagyobb mértékű növekedésre az agglomeráció gyorsforgalmi utak által érintett térségeiben (Váci, Martonvásári, Gyáli járás), valamint a belvárosban számítanak az elemzők.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, adatkezelés, adatvédelem, felhő számítástechnika, it a cégben, it-biztonság, kkv informatika

Mit hoz 2017 a vállalati informatikában?

piacesprofit.hu

Egyre inkább fontos a technológia a vállalkozások életében, de mire számíthatunk jövőre? Az Acronis, True Image szoftver üzletágának igazgatója, Gaidar Magdanurov rövid áttekintést adott, hogy az informatika mely területi lesznek kiemelten fontosak, és 2017-ben ezeken belül milyen trendek lesznek a meghatározók. 

Tovább olvasom »
2017-es trendek, felhő számítástechnika, infokommunikació, it a cégben

Hat kihagyhatatlan tech-trend 2017-ben

piacesprofit.hu

Kiterjesztett valóság, blockchain, vállalati drónok, autonóm járművek és új anyagok, mint a grafén vagy a szilicén: a 2020-as években többek között ezek a témák határozzák majd meg a technológia fejlődését. A közelebbi jövőre nézve a Cisco összegyűjtött 6 üzleti és technológiai trendet:

Tovább olvasom »
2017-es trendek, infokommunikació, információs társadalom

Jövőre megtapasztalhatjuk az emberfelettit

piacesprofit.hu

A Samsung Electronics Europe tíz olyan technológiai trendet leplezett le, amelyek jövőre nagy hatással lesznek az életmódunkra. Az előrejelzés olyan kulturális és társadalmi átalakulásokat, valamint technológiai fejlesztéseket gyűjt össze, amelyek amellett, hogy meghatározzák vásárlási és munkahelyi szokásainkat, életvitelünket is megváltoztathatják. 

Tovább olvasom »
2017-es trendek, agrárium, beruházások, gazdasági kilátások, mezőgazdaság

Napfényes évet várnak az agráriumban

piacesprofit.hu

Gazdálkodási környezetük javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban – derül ki a Takarék Csoport kutatási adataiból. A válaszok élénk beruházási szándékot jeleznek, a cégek mintegy 82 százaléka tervez beruházást a következő egy évben.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, luxus, szálláshelyek, turizmus, utazásszervezés

Mit várnak 2017-től a luxusturisták?

piacesprofit.hu

Az esernyővel hadonászó idegenvezetős, savanyú utazásoknak vége. A luxusturisták egzotikus kalandokat, kényelmes, zökkenőmentes ügyintézést várnak. Ezek azok a trendek, amelyekre a szállodásoknak figyelniük kell, ha több felső kategóriás utazót szeretnének.

Tovább olvasom »