2017-es trendek cikkek


A Facebook tényleg mindent visz?

A Facebook tényleg mindent visz? 

A Facebook mindent visz – mondta Lévai Richárd social media guru a címlapsztorinkban. Igaza van. Ma már minden ott van a közösségi oldalon. Ami nincs, az pedig nem is létezik. Vagy mégis?
Túl a csúcson az ingatlanpiaci kilátások

Túl a csúcson az ingatlanpiaci kilátások 

A GKI fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci index értéke 2017 júliusában +1 illetve 0. Mindkét esetben enyhe, 1 pontos csökkenés következett be az előző felméréshez képest. Az egy évvel ezelőtti értékeket mindkét mutató 2-2 ponttal haladja meg. Az ország egészét figyelembe véve a kilátások egyedül az irodapiacon javultak az egy negyedévvel ezelőttihez képest. Ugyanakkor a másik három vizsgált szegmens egyikében sem következett be drámai változás. Az ingatlanpiaci kilátások kissé túl vannak a csúcson, de még mindig alapvetően derűlátást tükröznek.
Nagy a pörgés és a lehetőség is a street food piacon

Nagy a pörgés és a lehetőség is a street food piacon 

Itthon is berobbant a street food, szinte minden sarkon kaphatók "egykezes" ételek. Annak jártunk utána, hogy mi a robbanásszerű növekedés oka, ami még a Gundel érdeklődését is felkeltette.
Önképző gépeket hoz 2017

Önképző gépeket hoz 2017 

Megkezdődhet az 5G és a tanuló gépek forradalma, tovább terjednek a biometrikus biztonsági rendszerek, fél trillió dollárral erősödik az IT-szolgáltatási piac, 1 milliárd dolláros árbevétellel folytatódik a bakelit reneszánsza. Ezzel egy időben megnő a DDos (Distributed Denial-of-Service) típusú kibertámadások volumene, egyben végéhez ér a tabletek aranykora – ez néhány, a Deloitte legfrissebb Technológiai, Média és Telekommunikációs Előrejelzések című kiadványának legfontosabb megállapításai közül.
Nemzeti fogások és medvekarom az utcán

Nemzeti fogások és medvekarom az utcán 

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék. A food truck-ok nemcsak megszaporodtak, hanem néhány kocsi igazi ínyencségeket is kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.
Átlagosan ért véget az év

Átlagosan ért véget az év 

Decemberre 4,1 százalékponttal 52,2 százalékra esett vissza a beszerzésimenedzser-index, amivel visszatért a hosszú távú - 1995 óta mért - átlaghoz és árnyalatnyival meghaladja a legutóbbi három év 52,1 százalékos átlagát.
Négy meghökkentő előrejelzés 2017-re

Négy meghökkentő előrejelzés 2017-re 

Meghaladja-e a kínai gazdasági növekedés a várt mértéket? Nagy-Britannia mégis marad az Európai Unióban? A Saxo Bank, az online kereskedési és befektetési specialista idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.
Új fenyegetéseket, rafináltabb bűnözőket hoz 2017

Új fenyegetéseket, rafináltabb bűnözőket hoz 2017 

2017-ben a kiberbűnözők rafináltabb taktikákkal próbálnak meg pénzt kicsikarni a vállalatokból: új módszerek várhatók többek között a zsarolóvírusok, az üzleti e-mailekhez kapcsolódó visszaélések és az internethez csatlakoztatott eszközök területén A Trend Micro jóslatai szerint jövőre még kevésbé szabad megbíznunk az interneten keresztül érkező információkban, legyen szó akár politikáról, akár sürgős átutalási megbízásról
Jövőre az agglomerációban is kilőhetnek a lakásárak

Jövőre az agglomerációban is kilőhetnek a lakásárak 

Országosan a használt lakásárak 15 százalékkal haladták meg 2016-ban a 2010. évi árszintet, az építésű lakások ára pedig 20 százalékkal. Jövőre a legnagyobb mértékű növekedésre az agglomeráció gyorsforgalmi utak által érintett térségeiben (Váci, Martonvásári, Gyáli járás), valamint a belvárosban számítanak az elemzők.
Mit hoz 2017 a vállalati informatikában?

Mit hoz 2017 a vállalati informatikában? 

Egyre inkább fontos a technológia a vállalkozások életében, de mire számíthatunk jövőre? Az Acronis, True Image szoftver üzletágának igazgatója, Gaidar Magdanurov rövid áttekintést adott, hogy az informatika mely területi lesznek kiemelten fontosak, és 2017-ben ezeken belül milyen trendek lesznek a meghatározók. 

Hat kihagyhatatlan tech-trend 2017-ben 

Kiterjesztett valóság, blockchain, vállalati drónok, autonóm járművek és új anyagok, mint a grafén vagy a szilicén: a 2020-as években többek között ezek a témák határozzák majd meg a technológia fejlődését. A közelebbi jövőre nézve a Cisco összegyűjtött 6 üzleti és technológiai trendet:

Jövőre megtapasztalhatjuk az emberfelettit 

A Samsung Electronics Europe tíz olyan technológiai trendet leplezett le, amelyek jövőre nagy hatással lesznek az életmódunkra. Az előrejelzés olyan kulturális és társadalmi átalakulásokat, valamint technológiai fejlesztéseket gyűjt össze, amelyek amellett, hogy meghatározzák vásárlási és munkahelyi szokásainkat, életvitelünket is megváltoztathatják. 

Napfényes évet várnak az agráriumban 

Gazdálkodási környezetük javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban – derül ki a Takarék Csoport kutatási adataiból. A válaszok élénk beruházási szándékot jeleznek, a cégek mintegy 82 százaléka tervez beruházást a következő egy évben.

Mit várnak 2017-től a luxusturisták? 

Az esernyővel hadonászó idegenvezetős, savanyú utazásoknak vége. A luxusturisták egzotikus kalandokat, kényelmes, zökkenőmentes ügyintézést várnak. Ezek azok a trendek, amelyekre a szállodásoknak figyelniük kell, ha több felső kategóriás utazót szeretnének.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Adózás

Apa és fia állította ki a fiktív számlákat, de hamar megbuktak a NAV-nál

Apa és fia állította ki a fiktív számlákat, de hamar megbuktak a NAV-nál  

Egy számlázási láncolat ellenőrzésekor vizsgálták azt a két társaságot, amelyek nevében csomagolási szolgáltatásokról és baromfi-feldolgozásról állítottak ki fiktív számlákat.

Klímablog

Húsvéti üdvözlőlapot küldött az ügyfeleinek? Fizethet utána

Húsvéti üdvözlőlapot küldött az ügyfeleinek? Fizethet utána  

Napjaink egyik legnagyobb kihívása a környezet megóvása, és szennyezésének minél erőteljesebb visszaszorítása.

Gazdaság

Jönnek a közös lengyel-ukrán fegyvergyárak

Jönnek a közös lengyel-ukrán fegyvergyárak 

Ukrajnai háború - Denisz Smihal: Lengyelország és Ukrajna közös fegyvergyárak létesítését tervezi.

Infokom

Szokatlan helyről érkezhet a környezetvédelem csodafegyvere?

Szokatlan helyről érkezhet a környezetvédelem csodafegyvere? 

Sokan aggódnak az MI környezetre gyakorolt káros hatásai miatt, de vajon tényleg csak veszélyt jelent?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo