1 százalék

1 százalék, bevallás, határidő, jótékonyság, szja, támogatás

Még van idő eldönteni, kit támogasson az adójából

piacesprofit.hu

Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek. Bárki, aki személyijövedelemadó-bevallást ad jogosult az adójának 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1%-ot regisztrált civil szervezetnek, a másik 1%-ot technikai számos bevett egyháznak, illetve a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlhatják fel az adózók.

Tovább olvasom »
1 százalék, adóbevallás, szja

Ketyeg az óra: szerdáig kell elküldeni az adóbevallásokat

piacesprofit.hu

Május 20-ig, szerdáig lehet bevallani és befizetni a személyi jövedelemadót (szja), és addig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén is közel 4,5 millió bevallást vár, amelyből május 10-ig 1,727 millió érkezett meg, nagyjából annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban (1,693 millió).

Tovább olvasom »
1 százalék, adóbevallás, adózás

Csak félpénz jut a civileknek az egy százalékból

piacesprofit.hu

Az 1%-os felajánlásokból származó keretnek csak a feléről rendelkeztek tavaly az adózók. A fennmaradó összeg a Nemzeti Együttműködési Alapba kerül, amihez már csak pályázat útján juthatnak hozzá a civil szervezetek. Május 20-ig lehet módosítani az arányokon – sokan még mindig nem adták postára a bevallásukat.

Tovább olvasom »
1 százalék, adomány, szja

Ne feledkezzen el rendelkezni adója 1 százalékáról!

piacesprofit.hu

Május 21-én jár le a 2012. adóévi személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására nyitva álló törvényi határidő. Évente több mint 2 millió ember érzi szükségét annak, hogy nyilatkozzon az 1+1 százalékról, támogatást adjon a civil szervezeteknek, egyházaknak, bizonyos közintézményeknek és közgyűjteményeknek. Legyünk büszkék e magyar találmányra, melyet több európai ország átvett tőlünk! De éljünk vele jól, és tudatosan!

Tovább olvasom »
1 százalék, adó 2012, adózás, társadalmi felelősségvállalás

1 százalék digitálisan?

piacesprofit.hu

Március elsején kezdheti meg az adóhatóság a személyijövedelemadó-bevallások alapján a magánszemélyeknek visszatérítendő jövedelemadó kiutalását. E bevallások közel negyede már elektronikus platformra került át tavaly, miközben az egy százalék sorsáról még mindig papíron, aláírással nyilatkozik az adózók többsége. 

Tovább olvasom »