Vállalati hitelek cikkek

hirdetés

Bővült az Erste hitelezése

Bővült az Erste hitelezése

A lakosságnak nyújtott hiteleinek értéke 47, a vállalatiaké 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - írja az Mfor.hu
Egy hiteltanácsadó nem csak beviszi a papírokat a fiókba

Egy hiteltanácsadó nem csak beviszi a papírokat a fiókba

A professzionális vállalati hiteltanácsadás nem abból áll, hogy a tanácsadónk beviszi a tulajdonos helyett a céges papírokat a bankfiókba. Egy igazi vállalati hiteltanácsadó otthon van a pénzügyekben, érti a tulajdonosi érdekeket, ismeri a bankpiacot. Összességében, egy profi vállalati hiteltanácsadó munkájának többszörösen megtérülőnek kell lennie. A Bankmonitor.hu bemutatja milyen szolgáltatást kell nyújtania egy céges hiteltanácsadóknak.
Takarék Csoport: beindult a vállalati hitelezés

Takarék Csoport: beindult a vállalati hitelezés

Jelentősen nőtt a vállalati szegmensben a Takarék Csoport által folyósított hitelek volumene. A kihelyezéseket a felpörgő ingatlanpiac, az alacsony kamatkörnyezet és a növekvő fogyasztás is támogatta. A lakossági piacon viszont a CSOK-hatás érvényesült.
4 tipp, amivel biztosra mehet céges hitelfelvételnél!

4 tipp, amivel biztosra mehet céges hitelfelvételnél!

Legyen szó bármilyen beruházásról – ingatlanfejlesztésről vagy akár termelőeszköz beszerzéséről – egy dolog minden esetben kritikus: a szükséges forrás rendelkezésre állása, időben. Hogyan menjünk biztosra a hitelfelvételkor? Ezekre figyeljük, mielőtt belevágunk a tervezett beruházásba.
Itt van az ajánlás a késedelmes vállalati hitelek rendezésére

Itt van az ajánlás a késedelmes vállalati hitelek rendezésére

Jelentős, mintegy 600 milliárd forint a nemteljesítő vállalati követelések értéke a hitelintézeti szektorban.
hirdetés
Jelentősen csökkent a régióban a nem teljesítő hitelek állománya

Jelentősen csökkent a régióban a nem teljesítő hitelek állománya

A kelet-közép-európai térségben a nem teljesítő banki hitelek (angolul non-performing loans, NPL) állománya a vonzó makrogazdasági környezet hatására 2015-ben 49 milliárd euróra csökkent - mondta Bíró Balázs, a Deloitte portfóliókezelési-tanácsadási szolgáltatások közép-kelet-európai vezető partnere a cég csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Telepakolták a malacperselyt a magyar cégek

Telepakolták a malacperselyt a magyar cégek

Sokkal több pénze van a magyar cégeknek: a vállalati betétállomány csaknem 400 milliárd forinttal emelkedett egy hónap alatt. Ezzel szemben a hitelállomány alig nőtt. A betétek növekedése részben az uniós pénzek megérkezésével is magyarázható.
Hatvan milliárdot újraoszt az MNB az nhp-ban

Hatvan milliárdot újraoszt az MNB az nhp-ban

A növekedési hitelprogram kivezető szakaszában a devizapillér fel nem használt keretösszegéből az MNB 60 milliárd forintot újraoszt a hitelintézetek közt, amelyek ezt a többletkeretet forint és devizahitelek nyújtására egyaránt felhasználhatják.
Már nem is olyan előnyös a 2,5%-os MNB hitel

Már nem is olyan előnyös a 2,5%-os MNB hitel

Bár az elemzők azt mondják, nem lett volna növekedés a kkv beruházásokban a növekedési hitelprogram nélkül, mostanra szakértőnk úgy látja, akad versenytársa is.
Brüsszel is ad garanciát a hitelekhez

Brüsszel is ad garanciát a hitelekhez

Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.
hirdetés

Egyszerűbb lehet átruházni a bebukott vállalati hiteleket

A polgári törvénykönyvet (Ptk.) úgy kell módosítani, hogy a nem teljesített vállalati hitelek átruházása egyszerűbbé váljon, ennek eszköze az, hogy a hitelen lévő zálogjog ne szűnjön meg az átruházással, a megtámadási határidő pedig ne kezdődjön újra a hitel eladásával - mondta Bodzási Balázs, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára.

Tények és tévhitek a Növekedési Hitelprogramról

A válság kitörése óta az NHP jelenti az első reális lehetőséget a kisvállalkozásoknak arra, hogy kitörhessenek a szűkös anyagi lehetőségeikből. Azonban még mindig, két évvel az indulás után sok kérdés és tévhit kering a programmal kapcsolatban. Szakértőnk írása segítségével megválaszolunk néhányat!

Nem reménykednek uniós pénzben a vállalkozások

Az év első negyedévében gyakorlatilag stagnált a vállalkozások bizalma. Egyedül a vállalati hitelkamatok változásával kapcsolatos álláspont javult nagymértékben, miközben nagyobb pesszimizmus csak az uniós forrásokat illetően tapasztalható.

Csak óvatosan az uniós forrásokkal

A Budapest Bank vállalati szakértői szerint az uniós források tömeges megnyílása jelentős növekedést hozhat az új beruházások terén, amely lehetőséget és veszélyt is jelenthet egyben a cégek jövőjére nézve.

Egyszerűsödhet a hitelfelvétel – de nem nagyon

Optimistábbak a bankok a vállalati hitelpiac jövőbeli kilátásaival kapcsolatban. Jövőre megfordulhat a vállalati hitelállomány ötödik éve tartó csökkenése és egy kicsit enyhülhetnek a hitelezési feltételek is.

A termelőknek is jut bőven forrás

Még mindig alulfinanszírozottnak számít a több mint félmillió mezőgazdasági vállalkozás és cég, dacára az állami támogatásoknak és az uniós forrásoknak. Pedig a mezőgazdaságban érdekeltek jó adósnak számítanak, de az ágazat sajátosságaiból fakadóan sokan küzdenek forráshiánnyal. Összegyűjtöttünk néhányat a lehetőségek közül, amelyek segítségével a termelők átvészelhetik a nehéz időszakokat.

Alultőkésítettség: megúszható a kényszertörlés

A magyar kkv-k többsége és sok nagyvállalat szembesült az elmúlt időszakban azzal, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezetben a tulajdonosok kevésbé tudták saját tőkéből fedezni a vállalkozásuk működését, ezért megnőtt a hitel aránya a tőkéhez képest.

Ötezer vállalkozás már élt az olcsó hitellel

Az NHP második szakaszában a bankok május 30-ig 175 milliárd forintnyi szerződésről nyújtottak be adatokat. A kihelyezések túlnyomó többsége új hitel, a mikrovállalkozások túlnyomórészt beruházásra költik a pénzt.

Csak nem akarnak hitelt felvenni a cégek

A nem pénzügyi vállalatok márciusban 27,9 milliárddal több hitelt törlesztettek, mint amennyi új hitelt felvettek és a hitelek visszafizetését 40,6 milliárd forint betétkivonásból finanszírozták. A kormány minden eszközzel gyorsítaná a hitelezést.

800 milliárdot osztott ki a cégek között a jegybank

Meghaladta a nyolcszázmilliárd forintot a Növekedési Hitelprogramban kihelyezett hitelek összege. Az első lépcsőben több mint hétezer vállalkozás élt az olcsó hitellehetőséggel, a többségük mikrocég volt, egy részük külföldi tulajdonú.

A cégeknek mindig van egy extra lehetőségük pénzszerzésre

A cégük növekedését tervező vállalkozók úgy gondolhatják, hogy a megfelelő finanszírozási forrás kiválasztása kizárja más pénzügyi lehetőségek igénybevételét. Pedig erről szó sincs. A pénzügyi piac szereplői és a tőkebefektetők is egyetértenek abban, hogy banki hitel és kockázati tőke nem csupán megfér egymás mellett, de rendkívül jól kiegészíthetik egymást.

Túl kevés a vállalati hitel, ebből még gond lehet

Több mint 30 százalékkal csökkent a vállalatok hosszú lejáratú kötelezettségállománya 2009-hez képest. A bankok számlavezető ügyfélkörében 7 és 15 százalék között szóródik a kiemelt kockázatú ügyfelek aránya. Márpedig a stabil hitelportfóliók, a hitelezés felfutása és a beruházások növekedése létfontosságú lenne a magyar gazdaság számára.

Kamatmentes hitel jöhet az uniós pályázatokhoz

Az idén megkezdődött uniós pályázati ciklusban a kormányzat kamatmentes hitelkonstrukcióval segítené a pályázatok előfinanszírozását. Erre a célra egy 500 milliárd forintos alapot hoznának létre.

Egymásnak hiteleznek a magyar vállalkozások

A hitelfelvételi lehetőségek beszűkülése miatt egymásnak hiteleznek a magyar vállalkozások – ez pedig a hitelbiztosítások idei állománynövekedésében is nyomon követhető. A késve fizetések magas aránya miatt a teljes magyar vállalatközi forgalom negyede szállítói hitel, a hitelbiztosítók pedig minden eddiginél magasabb, közel 2000 milliárd forintos állományt biztosítanak.

Vállalati hitelek: nem a kamat a legfontosabb?

A kamat mértéke inkább a betételhelyezésnél kulcsfontosságú, semmint hitelfelvételnél. A hiteligénylés esetében főként annak teljes költsége meghatározó, míg a vállalati betéteknél valóban a betéti kamat határozza meg leginkább, melyik bankot és konstrukciót választják a cégek.

Csökkentek a vállalati hitelkamatok

A nem pénzügyi vállalatokkal kötött forint hitel és betét szerződések átlagos kamatlábai csökkentek 2013. februárjában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábakról kiadott időszaki jelentése szerint.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Petícióval sürget bérmegállapodást a Postás Szakszervezet.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Gazdaság

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

A vártnál jobban javult az euróövezet gazdasági teljesítménye márciusban.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo