Telekom cikkek

hirdetés

Drágább díjcsomagok, több szolgáltatás - ennyit emeltek a mobilszolgáltatók

Drágább díjcsomagok, több szolgáltatás - ennyit emeltek a mobilszolgáltatók 

Elsősorban a legolcsóbb díjcsomagok ára emelkedett, amik ugyanakkor minden esetben többletszolgáltatást is tartalmaztak - derült ki a mobilszolgáltatók díjcsomagjait vizsgáló felmérésből.
Nem szépen teljesített a BUX a héten

Nem szépen teljesített a BUX a héten 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkenő forgalom mellett esett a héten, a BUX 39 659,23 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásnál 187,41 ponttal, 0,47 százalékkal alacsonyabban. A forgalom az előző heti 46,99 milliárd forintról 40,24 milliárd forintra csökkent, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.
Július 1-től megnémul a 3G-s mobiltelefonok többsége

Július 1-től megnémul a 3G-s mobiltelefonok többsége 

Már több, mint 15 ezer mobilkészüléket cseréltek le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatási programjában annak indulása, idén február 14-óta - közölte az NMHH.
Fellebbezett a Telekom a Médiahatóság határozata ellen

Fellebbezett a Telekom a Médiahatóság határozata ellen 

A Magyar Telekom fellebbezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozata ellen. Mint ismeretes a hatóság az internetes forgalom- és eszközkorlátozás miatt augusztusban a hálózatsemlegességi szabályok betartására kötelezte a Magyar Telekom Nyrt.-t két mobilinternet-díjcsomagja kapcsán.
Méltányosabban számláz ősztől a Telekom

Méltányosabban számláz ősztől a Telekom 

Novembertől módosítja általános szerződési feltételeit a Magyar Telekom, és – a média- és hírközlési biztos javaslataival összhangban – enyhíteni fogja az előfizetők fizetési felszólításokkal összefüggő terheit.
hirdetés
Chat-re is jó lesz az SMS-gomb

Chat-re is jó lesz az SMS-gomb 

Deutsche Telekom március folyamán bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is, csoportos chatelésre, képküldésre is használható lesz az SMS-gomb.
Az állami rész eladásából fejlesztenének a Telekomnál

Az állami rész eladásából fejlesztenének a Telekomnál 

Német pártok javasolják, hogy állami cégek eladásából finanszírozzanak új nagyberuházásokat. Elsőnek a Telekom állami tulajdonban lévő harmadát adnák el.
Élénkülő verseny alakítja a távközlési piacot

Élénkülő verseny alakítja a távközlési piacot 

A szolgáltatók élénkülő versenye alakítja a távközlési piacot, a hangalapú bevételek csökkenését az ügyfélkör bővítése mellett az adatbevételek emelkedése ellensúlyozhatja - mondta Szabó János, a Magyar Telekom Nyrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten, a vállalat sajtótájékoztatóján, a cég második negyedéves eredményeit értékelve.
Többé nem kerül százezrekbe, ha külföldön benyomódik a net a zsebünkben

Többé nem kerül százezrekbe, ha külföldön benyomódik a net a zsebünkben 

Már évekkel ezelőtt is nehéz volt felfogni, hogy miért kell horrorisztikus árat fizetni egy Bécsből hazadobott sms-ért, vagy 3 perc internetért, amíg megnézzük, merre is van az előre kinézett múzeum. Úgy néz ki, hogy az önvezető autók és a digitális forradalom közepén azért sikerült ezt is megugrani: az EU rendelet szerinti, hazai díjakon való roamingolás elérkezett az ügyfelekhez is.
Az üzleti élet kiválóságai, akik 2015-ben mentek el (1. rész)

Az üzleti élet kiválóságai, akik 2015-ben mentek el (1. rész) 

Sorra vesszük az üzleti élet nagyságait, akik 2015-ben hunytak el. Egy fenntartható világért dolgoztak és értéket teremtettek, vagy a régi profithajhászó paradigmát képviselték? Döntse el Ön.
hirdetés

Tartsuk szárazon a puskaport! 

A vártnál jobb makroszámok, új csúcs a Dow Jones-ban.Nem csillapodik a bika az olaj piacán, az arany egyelőre kifulladt.  A Távol-Keleten a kereskedés végéig kitartott a jó hangulat. Nagyot erősödött tegnap az euró, a forint oldalazott. Egyszeri tételek rontották a MOL eredményt. 50 forintos osztalékjavaslat a Magyar Telekomtól.  Ma emelkedésre számítunk.

Mi a helyzet a távközlési piacon? 

A vezetékes hang szegmens visszaesőben, a vezetékes internet stagnál, míg a mobilszegmensben a legdinamikusabb növekedést a mobilinternet-kártyák piaca hozta - derül ki a Bellresearch legutóbbi felméréséből, melyben a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó közvetlen előfizetéseket vizsgálta.

Tavasztól csökkenhet a telefonálás díja 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nemzeti konzultációra bocsátotta a legfrissebb, a vezetékes és mobil piacokat érintő piacelemzési határozattervezeteit. A háromévente megjelenő piacelemzési határozatok a nagykereskedelmi díjak szabályozásán keresztül lehetőséget jelentenek a kiskereskedelmi hívásdíjak csökkentésére.

Egyre olcsóbb távközlés: akár egymillió magyar is válthat 

Miközben az elmúlt években folyamatosan emelkedett a gáz, az áram és a benzin ára, a telekommunikációs díjak és az internet ára folyamatosan csökkent. Évről-évre egyre többen válnak nyitottá a csomagban árult szolgáltatásokra a halmozott kedvezmények, a rugalmasan összeállítható konstrukció, az egy előfizetés és további kényelmi szempontok miatt. A szolgáltatáscsomagok terjedése pedig további árcsökkentő hatással lehet az egyes szolgáltatási elemekre, amely a szolgáltatási portfóliók teljes átalakulásához vezethet. - írja az Invitel elemzésében.

Munkaerőpiaci aggodalmak befolyásolják a világ börzéit 

USA: A munkapiaci adat nyomán estek az indexek és zárásra sem tudtak a pozitív tartományba kapaszkodni - Csökkent tegnap az olaj árfolyama, az arany lassú léptekkel, de drágul - Ázsia: Vegyes a kép - Tegnap a dollár gyengült, ma reggel a jen és a forint - A második negyedévet jelentősen rontották a deviza hiteleken elért veszteségek a PannErgy-nél - Magyar Telekom: Nem változik az osztalékpolitika - Egis: 2009/2010-es várakozások - Ma pozitív korrekcióra számítunk a BÉT-en.

Olyan hír nem jöhet, ami elrontja a hangulatot? 

USA: Óvatos emelkedés a makroadatok nyomán - Korrekció az olaj árfolyamában, az arany drágul - Ázsia: Vegyes a kép, stressz-tesztekre készülhetnek a kínai bankok - Erősödik a dollár, a jen tegnapi gyengülését dolgozza le, az EUR/HUF 281-nél - Magyar Telekom: Elmaradt a várakozástól a második negyedéves eredmény, a menedzsment csökkentette a vállalat kilátásait - Egis: A várakozásoknak megfelelő negyedéves eredmény - Ma további emelkedésre számítunk

Okostelefon? Legtöbben csak beszélnek rajta.. 

Dinamikusan emelkednek az okostelefonok eladásai, azonban az eddigi hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhasználók döntő többsége korántsem aknázza ki a készülékek tudását. Elsősorban a hívások bonyolítására, illetve az SMS-ek küldésére és fogadására használják ezeket a telefonokat a vállalati szektorban is - derült ki a BellResearch legfrissebb, magyar vállalatvezetők illetve IT-szakértők körében végzett kutatásából, amelyet a KFKI Akadémia legutóbbi rendezvényén mutattak be.

A költséghatékony telefonrendszer 

Komoly megtakarítást hozhat egy cég számára a korábban megszokott telefonálási gyakorlat racionalizálása. Ahol több telephely is működik, ott az internetben rejlő lehetőséget kihasználó virtuális alközpont jelenthet igen jó megoldást a költségek lefaragására.

Mit kell tudni a számhordozásról? 

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) és a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK) összegyűjtötte a szolgáltatók azon információs telefonszámait, amelyeken a hordozott számokról lehet érdeklődni. A listát a hatóság és a HFJK a jövőben folyamatosan karbantartja, bővíti, naprakészen tartja.

Nyolcévesen már van mobiljuk 

A gyerekek átlagosan nyolcéves korukban kapják meg az első mobiltelefonjukat, derül ki egy angol kutatásból. A készülékre letölthető játékok és csengőhangok a pénz fontosságára tanítják a legkisebbeket.

Tizenegy versenytárs léphet a mobilpiacra 

Eddig tizenegy cég vette meg a mobil- és frekvenciapályázati kiírást. Közülük akár kettő is a T-mobile, a Vodafone és a Pannon vetélytársa lehet.

14 ezer rendőr telefonszáma került nyilvánosságra 

Nem sokáig örülhettek a berlini rendőrök a frissen kapott szolgálati mobiltelefonoknak, mert a telefonszámok egyik napról a másikra a bűnözők kezébe kerültek.

Aprópénzért adják a telefonokat 

A Nokia 2760, a Samsung M310, és a Sony Ericsson W200i csupán három készülék abból a húszból, amelyek közül egyet húsz forintért vihet haza bárki.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo