Promóció

Új benchmarkkal és Vulkan API támogatással érkezik az AIDA64 5.70

2016. március 23. szerda - 20:20 / Promóció
 •    

A FinalWire kiadta az AIDA64 rendszer-információs szoftver PC-s változatának idei első frissítését. Az új, 5.70-as verzió olyan sugárkövetéses (ray tracing) teljesítménymérést kapott, amely teljes mértékben képes kihasználni a legújabb utasításkészlet-kiegészítéseket (AVX, AVX2, FMA) is. Az új lebegőpontos benchmark a korábbiaknál változatosabb műveletekkel és intenzívebben dolgoztatja meg a processzorokat.

Ezen felül az új AIDA64-verzió támogatja az információ-megjelenítést RGB LED háttérvilágítást használó egereken, valamint egy külön lapon tájékoztat az újabb AMD és NVIDIA grafikus vezérlők Vulkan API képességeiről. További újdonság, hogy a szoftver már képes a Corsair AXi tápegységek érzékelőadatainak kiolvasására és kijelzésére is.

Újdonságok az AIDA64 5.70-ben

 • AVX- és FMA-optimalizált FP32 és FP64 sugárkövetéses sebességmérés
 • Vulkan API információk
 • Microsoft Windows 10 Redstone RS1 Insider Preview támogatása
 • AMD Zen Summit Ridge CPU továbbfejlesztett támogatása
 • Intel Kaby Lake CPU továbbfejlesztett támogatása
 • Corsair AXi tápegység-érzékelő támogatása
 • Corsair Link érzékelő támogatása
 • Corsair Strafe, Logitech G13, Logitech G19, Logitech G19s RGB LED billentyűzetek kezelése
 • Corsair, Logitech, Razer RGB LED egerek kezelése
 • Koolance és T-Balancer érzékelőeszközök továbbfejlesztett támogatása
 • Logitech Arx és RemoteSensor modulokban több oldal kezelése
 • ACPI 6.1 támogatás
 • Kingston SSDNow UV300, Samsung CM871, Samsung PM871 SSD-k bővített kezelése
 • AMD Radeon R5 340X és Radeon R7 350X GPU-k diagnosztikája
 • NVIDIA GeForce 920MX, GeForce 930MX, GeForce 940MX GPU-k diagnosztikája

A windowsos PC-ken futó AIDA64 programcsalád három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást tartalmaz. A leltár- és hardverdiagnosztikai funkciókkal is rendelkező csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a hardveres szakembereket megcélzó AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál több szolgáltatást kínál. A mai nappal az összes kiadás frissült az 5.70-as verzióra.

Az AIDA64 PC-s kiadása mellett folyamatosan fejlődnek a termék mobiltelefonos változatai is. Az egy évvel ezelőtt kiadott androidos AIDA64 appot már több mint 900 ezer alkalommal töltötték le, míg a négy támogatott mobilplatformon összesen már 1,2 millió felett jár a letöltésszámláló.

Árak és elérhetőség

A szoftvert Magyarországon a SZEROTO Kft. forgalmazza: www.aida64.hu.

Az AIDA64 Business IT-eszközmenedzsment szoftvert vállalati felhasználóknak kínálják. Ez a kiadás részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal teszi egyszerűbbé a gépek karbantartását. A termék nettó ára egyéves követéssel 10 számítógépig 58 100 Ft, 100 gépre 437 000 Ft, 500 géptől pedig egységesen 1 790 000 Ft.

Ugyancsak üzleti felhasználók számára készült a kifejezetten hardver- és szoftverleltár készítésére használható AIDA64 Network Audit, melynek nettó ára egyéves követéssel, 10 gépig 29 050 Ft, 100 gépre 218 500 Ft, 500 géptől pedig egységesen 895 000 Ft.

Szintén cégeknek, informatikus szakembereknek ajánlják az AIDA64 Engineer rendszerdiagnosztikai és sebességtesztelő szoftvert, mely rendkívül részletes információkat szolgáltat a hardverkomponensekről és a telepített programokról, képes a gép teljesítményének mérésére, és segíti a hibák felderítését. E kiadás nettó ára egyéves követéssel, egy mérnök vagy technikus részére, korlátlan számú PC vizsgálatára 57 970 Ft.

Az üzleti termékeknél a licenc megújítása 65% kedvezménnyel vehető igénybe, az oktatási intézmények pedig 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg azokat.

 

Az otthoni felhasználóknak a díjnyertes hardverfelismerő motorja és sebességmérő funkciói révén népszerű AIDA64 Extreme-et kínálják, mely bruttó 11 900 Ft-tól vásárolható meg. A termékekhez a diákok és a gyengénlátók 50%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá, a meglévő ügyfelek pedig 30% kedvezménnyel újíthatják meg a licencüket. Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók, illetve árajánlat kérhető a http://www.aida64.hu/aida64-arak oldalon.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már közel két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg nyolc termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, WP-, iOS- és Tizen-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek