Szálljon szembe a hackerekkel! Most elnyerheti cége teljes IT-védelmét

2018. november 27. kedd - 14:30 / piacesprofit.hu
  •    

Azok az idők rég elmúltak, amikor elég volt egy vírusirtót és egy tűzfalat telepíteni, és ezzel meg is oldottuk céges hálózatunk védelmét. A kibertámadások robbanásszerű növekedése és kifinomultsága miatt ennél jóval összetettebb biztonsági megoldásokra van szükség.

Az elmúlt öt évben megtriplázódott az informatikai támadások száma, és csak tavaly 400 millió kártevőt azonosítottak világszerte. Az egyre gyakoribb incidensek a nagyvállalatoknak is komoly kockázatot jelentenek, a kisebb cégeknek pedig egyre nehezebb önerőből megoldaniuk a hatékony védelmet. Éppen ezért idehaza is megjelentek a kiszervezett biztonsági szolgáltatások. Ezeknek az előnye, hogy egy külső, erre szakosodott csapat menedzseli az informatikai rendszereket és nonstop védelmet biztosít.

Most IT-biztonsági szolgáltatást nyerhet vállalkozásának!

Az Invitech infokommunikációs megoldásszállító meghirdette a Nagy IT-kvízt, amelynek kitöltői között 1 éves Sophos Intercept X új generációs végpontvédelmi megoldást sorsolnak ki.

A központilag menedzselhető, mesterséges intelligencián alapuló megoldás ötvözi a zsarolóvírusok elleni védelmet a rosszindulatú programok elleni védelemmel, valamint egy olyan modullal, amely a munkaállomáson bekövetkező minden egyes változást elküld a központi menedzsmenteszköznek. A szolgáltatás illeszkedik a meglévő végpontvédelmi és tűzfalmegoldásokhoz.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az elnyerhető átfogó védelmi megoldás részei a többi között:

  • sérülékenységet kihasználó káros kódok detektálása;
  • zsarolóvírusok viselkedését detektáló komponens – a titkosított adatok visszaállíthatóságával;
  • alkalmazások fehérlistázása;
  • mesterséges intelligenciát kihasználó technológia;
  • támadási kísérletek és annak kiváltó okainak vizuális megjelenítése.

Az IT-biztonság folyamatos harckészültséget kíván

„Sokféle típusú támadás létezik, és mindegyiknél más-más lehet a detektálás és a megelőzés módja. Például egy zsarolóvírus úgy jut be a céges hálózatba, hogy egy hasznosnak tűnő állományt csatoltak egy e-mailhez, a felhasználó pedig ennek megnyitásakor hozzájárul a fájl futtatásához. A káros program titkosítja az adott gépen vagy a hálózaton elérhető fájlokat, és »váltságdíjat« kér ennek feloldásáért. Mi az Invitech-nél detektálni tudjuk, ha ilyen üzenet érkezik, és proaktívan jelezzük az ügyfél felé, továbbá akár a dolgozók IT-biztonsággal kapcsolatos tudatosságát szórakoztató formában, oktatás keretén belül is fejlesztjük” – összegezte korábban az Invitech blogján Vaspöri Ferenc, az infokommunikációs vállalat IT-biztonsági szakértője.

„Ugyanígy időben észlelni tudunk például egy túlterheléses támadást (DDoS), és a beérkező, mesterségesen megnövelt forgalmat átirányítjuk, aminek köszönhetően a megcélzott szerverek továbbra is működnek. Megfigyeljük és elemezzük a naplóállományokat is, és ha valami szokatlan történik, akkor arra reagálunk. Ez egy folyamatos, erőforrás-igényes csapatmunka” – fejtette ki a technológiai szaktanácsadó.

Az Invitech biztonsági műveleti központjában (angol rövidítéssel SOC-ban) a szakemberek nemcsak biztonsági tevékenységekkel foglalkoznak 7/24-ben, hanem hálózatüzemeltetéssel, IT- és alkalmazásüzemeltetéssel is.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek