Mi lesz a szabadpiacon lévő kkv-kal?

2013. február 08. péntek - 15:41 / piacesprofit.hu
  •    

Az MVM Csoport Magyarország egyik legjelentősebb hazai tulajdonú villamosenergia-ipari társaságcsoportja, amelynek egyik dinamikusan fejlődő leányvállalata az MVM Partner ZRt. A cég villamosenergia-felhasználói értékesítéssel, nagykereskedelemmel, valamint földgázellátással foglalkozik, és teljes mértékben versenypiaci feltételek között működik. Ezen felül segítséget nyújt a villamosenergia-felhasználás optimalizálásában és a kereskedőváltás ügyintézésében is. A társaság 2009 óta aktívan részt vesz a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv) villamos energiával történő ellátásában, 2010-től a fogyasztói portfóliója önkormányzati intézményekkel, közvilágítási felhasználókkal bővült.

Az MVM Partner kiemelt figyelmet fordít ügyfelei véleményére, igényeire. Partnerei teljes körű kiszolgálása érdekében alakította ki többek között a személyes kapcsolattartást biztosító értékesítői csapatot és egy rugalmas és folyamatosan fejlődő számlázási rendszert. A társaság támogatni kívánja a vállalkozásokat a környezetkímélő megoldások alkalmazásában, ezért az alábbi új és innovatív szolgáltatásokkal és termékekkel bővítette kínálatát.

 Villamosenergia-audit

Az MVM Partner különböző tartalmú és értékű auditcsomagokat kínál szerződött ügyfeleinek attól függően, hogy az ügyfél csak számlavizsgálatot szeretne vagy helyszíni vizsgálatot is, esetleg mindezt analizáló méréssel kiegészítve. A vizsgálat célja, hogy rávilágítson az esetleges költségoptimalizáló lehetőségekre.

 Izzócsere-program

A hagyományos izzók cseréje LED fényforrásokra hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet, tekintettel arra, hogy a hagyományos izzók fényt és hőt is termelnek, a LED eszközök viszont jellemzően csak fényt. A LED eszközök élettartama továbbá többszöröse a jelenleg használt izzókénak, így ugyanolyan alkalmazás mellett, energiafelhasználásuk jóval kevesebb lehet.

 Zöldáram

MVM Partner ZRt.
Cím:
1031 Budapest, Szentendrei út 207–209.
Telefon:
06 (40) 300-200
E-mail:
Web:
www.mvmpartner.hu

Az MVM Partner ZRt. termékpalettájában helyet kapott a környezetbarát, megújuló energiaforrásokból származó villamos energia, a Zöldáram is. A kis- és középvállalkozásoknak is kínált Zöldáram tarifacsomagok között minden vállalkozás megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő környezetbarát megoldást, hiszen bárki dönthet arról, hogy villamosenergia-felhasználásának 25, 50 vagy 100 százalékát fedező, megújuló forrásokból származó villamos energiát vásárol. A Zöldáram termék használatáról a társaság tanúsítványt állít ki, bizonyítva, hogy vállalati ügyfelei csökkentették ökológiai lábnyomukat.

 A lakosság energiaárai csökkennek, de mi lesz a szabadpiacon lévő kkv-kal?

A 2013. január 1-jével megvalósított 10 százalékos rezsicsökkentés mintegy 3,8 millió háztartást érint. Az MVM Partner ZRt. pozitívan értékeli a lakossági díjcsökkentést, hiszen az európai árakhoz képest ugyan nem magasak a hazai villamosenergia-árak, a fizetésekhez képest azonban mégis jelentős terheket rónak a családokra.

A közeljövőben számítani lehet arra, hogy – üzleti fogyasztók esetén – az energiadíjak némiképp emelkedni fognak, az MVM Partner ZRt. azonban enyhíteni kívánja a vállalkozások terheit oly módon, hogy a már megkötött, 2013. évre vonatkozó szerződések egységárát továbbra is fixen, azonos szinten tartja. Tehát a 2013-as időszakra szerződéssel rendelkező, évi 1 gigawattóra fogyasztás alatti ügyfeleik legnagyobb részének biztosan nem kell tartaniuk a szerződéses ár emelkedésétől, sőt amennyiben élnek az év elején felajánlott kedvező lehetőséggel, 2014-re is rögzíthetik a kiadásaikat oly módon, hogy a 2013. évi áron újítják meg a szerződésüket az MVM Partner ZRt.-vel. Ezzel a döntéssel elkerülhető az esetleges későbbi áremelkedés okozta bizonytalanság, így a hazai vállalkozások még egy évig biztosan kedvező és változatlan áron vásárolhatnak villamos energiát az MVM Partner ZRt.-től.

 Egyetemes szolgáltatás vagy szabadpiac?

A kkv-k jelentős része szabadpiaci vételezésre kötelezett, így nincs lehetősége az egyetemes szolgáltatást választania. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármilyen hátrányuk származhat belőle, hiszen a szabadpiaci árak a kereskedő és a fogyasztó között létrejött határozott idejű szerződésben rögzítettek, így az év közbeni áremelkedéstől, az infláció hatásaitól nem kell tartaniuk.

A fix áron túl további előnye a szabadpiacra lépésnek, hogy a szerződéseket határozott időre, rendszerint egy évre kötik, így a szerződéses időszak végén a szerződéses feltételeket és a szerződéses árakat lehetőség van évről évre felülvizsgálni.

 

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek