Promóció

Konferencia az európai digitális innovációról Brüsszelben, az EIT Digital szervezésében

2019. július 25. csütörtök - 12:15 / Promóció
  •    

Milyen irányt vesz az innováció területén a holnap digitális Európája? Hogyan lehet az oktatást, a kutatás-fejlesztést és az innovatív megoldások piacra dobását ösztönözni? A megfelelő jogszabályi környezet mennyire centralizált és mennyire korlátozó? Milyen kézzel fogható, már ma is használható eredmények vannak az innováció területén Európában? Tapasztalja meg a jövő újításait, és bővítse cége kapcsolatrendszerét az EU vezető nagyvállalataival, kis és középvállalataival, egyetemeivel és kutatóközpontjaival!

Mindezek megismerésére nyújt lehetőséget az EIT Digital, szeptember 10-én, negyedik alkalommal megrendezendő brüsszeli éves konferenciája. A részvétel regisztrációhoz kötött és ingyenes.

A kiemelt előadók között szerepel Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója, Andreas Kunze, a Konux alapítója, Nuria Oliver, a Vodafone Institute vezető tudományos tanácsadója, és Eva Kaili, az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságának (ITRE) tagja. Rajtuk kívül ott lesznek még az EIT Digital oktatási programjában résztvevő doktori hallgatók és más vezető innovátorok szerte Európából, így Magyarországról is.Digital Disruption. Disruptive Business Ideas. Internet Of Things, Network, Smart City, Big Data, Cl

Az EIT Digital öt fókuszterületen (digitális ipar, digitális technológia, digitális városok, digitális pénzügyek és digitális jóllét) segíti a partnereket termékek és cégek létrehozásában. A szervezet partneri hálózata folyamatosan nő, jelenleg 250-nél is több tagot számlál és soraiban tudhatja Európa legjelentősebb információs- és telekommunikációs vállalatait. Olyan cégek mint az OTP, a MOL, a Tungsram, illetve a régióból a horvát Infobip vagy a szlovén AV Living Lab is az EIT Digital hálózatán keresztül valósítják meg innovációs stratégiájukat. Nem véletlen ezért, hogy idén is 1,000 résztvevő várható.

A partnerek a személyes kapcsolatok ápolásán túl, ilyenkor mutatják be legfrissebb eredményeiket és tervezhetik meg a következő évek együttműködéseit. Az EIT Digital teljes jogú irodával a közép-kelet-európai régióban csupán Budapesten van jelen, immáron 20 feletti taglétszámmal. A budapesti iroda közreműködésével különösen a digitális pénzügyek területén vannak nagyszámú projektek. Ugyanakkor Budapesten kiemelkedően jól teljesít az ipari doktori hallgatói program (IDSL) is. (Ha tagként részt kíván venni az EIT Digital munkájában, a helyszínen tájékozódhat a részletekről.)

A diszruptív technológia legújabb képviselői is jelen lesznek, mint a svéd Sensative, ami digitális iker-technológiával teszi hatékonyabbá az okosvárosok operatív működését. Az osztrák Cybertrap a legkorszerűbb kiberbiztonsági megoldásokat nyújtja, míg a Medicus.ai a sokszor bonyolultnak tűnő orvosi adatokat teszi érthetőbbé a betegek számára, és kínál számukra tanácsokat. A legújabb digitális megoldásokkal, interaktív felületekkel az „Innovators Village” kiállítás keretében találkozhatnak a résztvevők.