Promóció

Digitális asszisztenciaszolgáltatásba fektetett az SZTA

2019. március 12. kedd - 12:30 / piacesprofit.hu
  •    

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) 360 millió forinttal szállt be az assistIT Global Kft.-be. A 2018-ban alapított, ügyfélszolgálati és diszpécser-folyamatokat digitalizáló startup a nemzetközi piacra lépés finanszírozásához keresett kockázati tőkebefektetőt.

Rácz András

Rácz András

A három alapító – Rácz András, Kovács Levente és Fári Tamás – együttműködése több mint tízéves múltra tekint vissza: mindhárman a logisztikai ágazatban dolgoztak felsővezetőként, ráadásul ugyanannál a cégnél. Munkájuk révén tapasztalták, hogy bár a logisztikában a legtöbb folyamat évek óta digitalizált, a diszpécser-, az asszisztencia- és a szervizszolgáltatások nem azok, és ez számos negatív következménnyel jár.

– Ezekben a szegmensekben a folyamatok többnyire az emberekre épülnek és papír alapúak, aminek köszönhetően sokkal lassabbak, drágábbak, és az ügyfélélmény szempontjából is elmaradnak a más területen megszokottól. Ha valakinek menet közben lerobban az autója, ma betelefonál egy központba, ahonnan továbbtelefonálnak, hogy találjanak egy mozgósítható szerelőt, majd visszatelefonálnak az autósnak, aki azt már tudja, hogy útban van felé a szerelő, de hogy mikor ér oda, azt csak sejti. Ezt a folyamatot gyorsítja fel a digitális ügyfélszolgálati csatorna: az autós egy applikáción jelzi, hogy mi történt, a központban számítógépen látják, hogy hol van a legközelebbi autószerelő, az autós pedig az appon tudja követni – akár az Uber esetében –, hogy mikor ér oda az asszisztencia – magyarázza Rácz András, az assistIT ügyvezetője.

Az alig egy éve alapított cég szolgáltatása azonnal berobbant a hazai piacra, ma a legnagyobb partnerei között van a Magyar Autóklub, a Europ Assistance Magyarország Kft. és számos önkormányzat. Idén 80–100 millió forintos árbevétellel számolnak, jövőre pedig már milliárdos forgalmat prognosztizálnak attól függően, hogy a szolgáltatás milyen ütemben tud megjelenni külföldön.

– Az induláskor már nemzetközi léptékben gondolkodtunk, és olyan partnereket kerestünk itthon, akik a külpiacra jutásban segítségünkre lehetnek. Először Horvátországban, majd Bulgáriában, Szlovákiában és Máltán fogjuk elindítani a szolgáltatást. Ezekben az országokban már aláírt szándéknyilatkozatunk és előszerződésünk van – teszi hozzá Rácz András.

A startup többéves üzleti tervéből azonban látszott, hogy a hazai piacon realizálható árbevétel nem fedezi az elkövetkező másfél évben azt a cash flow-minimumot, ami a nemzetközi terjeszkedéshez szükséges. A cégalapítók úgy döntöttek, hogy kockázati tőkét vonnak be, hiszen egy egyéves startup, amely még nem nyereséges, semmilyen más módon – bankhitelből vagy pályázati támogatásból – nem jut forráshoz. Minden szóba jöhető kockázati tőketársaságnak elküldték az egyoldalas bemutatkozó anyagukat és a többéves üzleti tervet.

– Azt tapasztaltuk, hogy a beküldött dokumentumok első körben gyakran juniorok kezébe kerülnek, akiknek még nincs kellő szakmai tapasztalatuk ahhoz, hogy megítéljék az ötletben és a cégben rejlő potenciált. A visszaérkező válaszokból az is kiderült számunkra, hogy bár valamennyi társaság azt állítja, hogy a csapatba fektet, valójában ennél fontosabb számukra a vállalkozás tényleges aktuális árbevétele. Végül a Széchenyi Tőkealap-kezelővel indultak el a tárgyalások. Az SZTA mellett szólt a szervezetnél meglévő szaktudás és az, hogy vállalta a külpiaci növekedéshez az elkövetkező másfél–két évben szükséges 360 millió forint befektetését más kockázati tőketársaság bevonása nélkül.

Az SZTA négy ütemben, az üzleti tervben szereplő növekedési célok elérése alapján biztosítja az összeget öt évre. Rácz András úgy véli, az a befektetés lesz sikeres, amelyben mindkét fél – befektető és a cég menedzsmentje – jól érzi magát, hiszen körülbelül öt évig össze lesznek zárva. A hatékony együttműködés záloga, hogy a tárgyalások során őszintén kiterítsék a lapjaikat, senki ne bólintson rá olyan feltételre, amely számára hosszú távon kényelmetlen. Ez felőrölheti a vezetőket, akik így nem tudnának a cégre és a növekedésre összpontosítani, tehát ez a szcenárió a befektető társaságnak lenne sem jó.

assistIt logo

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor