Promóció

Beszállítói sikersztori: 15 éves Miga-Metall

2018. június 14. csütörtök - 07:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Miga-Metall Kft. tizenöt évvel ezelőtt, 2003-ban alakult, de valójában a cég története lényegesen messzebbre nyúlik. Kovács Zoltán egyéni vállalkozása 1993-ban, a házuk pincéjében kezdődött nagyáruházi polcrendszer-elemek hegesztésével. Az átütő sikert a válság hozta: muszáj volt új piacok felé nyitni.

Kovács Zoltán

Kovács Zoltán

Induláskor a fémmegmunkálással foglalkozó egyéni vállalkozó, Kovács Zoltán fő profilja a sorozathegesztés volt, áruházi polcrendszereket készítettek a hazai piacra. Tíz évvel később – immár kft.-ként – a cég autóipari fémalkatrészeket gyárt a világ számos országába. A 2008-as válság mutatta meg, hogy milyen veszélyekkel jár egy kisvállalat számára, ha egyetlen lábon áll. Kovács Zoltán ekkor nyitott az autóipar felé.

– Az új piacokért, az új technológiáért meg kellett küzdeni, de – köszönhetően a családi segítségnek is – a vállalkozás új fejlődési pályára állt. Kisszériás vonóhorog és vonóhorogtartozék-gyártással kezdtünk, majd a géppark fejlődésével az összetettebb sorozatgyártást – lézervágást CNC élhajlítást, lézervágott lemezek préselését, gépalkatrészgyártást, szénacél és nemesacél anyagok megmunkálását – is bevállaltuk. Ma a legfontosabb partnereink a Bosal Hungary Kft., a Steelflex Kft., az Autoflex-Knott Kft., a Phoenix-Mecano Kft., a Mercedes beszállítói közül pedig a Siemens Kft., a HBPO Manufactoring Hungary Kft., az Antolin, a Magna – sorolja Kovács Zoltán, a családi tulajdonban lévő fémipari vállalkozás ügyvezető igazgatója.

A 2015-ben ISO 9001, 2016-ban autóipari beszállítói minősítést szerzett vállalkozás 2017-re már megduplázta a 2016-os árbevételét, köszönhetően az új, innovatív lézervágási technológia bevezetésének.

– Idén is bővülésre számítok. A dinamikus növekedés titka a folyamatos fejlesztés. A pincéből indultunk, ma hat telephelyen gyártunk, és raktározunk. Épül az új, ezerhétszáz négyzetméteres üzemcsarnok és raktár – természetesen új szociális épülettel és irodaházzal –, ahol össze tudjuk vonni a tevékenységeink egy részét. A géppark modernizálásának kérdése is állandóan napirenden van. Szeretnénk beszerezni legalább még egy lemezlézervágót, hogy újabb partnerek igényeit is ki tudjuk majd szolgálni – magyarázza az alapító tulajdonos.

Sikert hozó vezérelvek
►Precizitás
►Egyszerűség
►Kreativitás
►Rugalmasság
►Innováció
►Vevőközpontúság
►Megoldáskészség

És hogy mindezt miből? Természetesen pályázati forrásból, amelyek között egyaránt akad vissza nem térítendő és visszatérítendő konstrukciós. Kovács Zoltán a hiteltől és a lízingtől sem tart. Azt vallja, hogy ha megfelelően használja fel a külső forrást, a megnövekedett árbevétel kitermeli a pénz árát. Éppen ezért a vállalkozó attól sem esik kétségbe, hogy ha 2020 után megcsappannak az uniós pénzek.

– Megfelelő bankminősítéssel rendelkezünk, az sem akkora tragédia, ha hitelből kell biztosítani a fejlődést. A jól megválasztott új technológiák nélkül nincs növekedés – teszi hozzá a ma közel ötven főt foglalkoztató cég első embere.

Kovácsék mindent elkövetnek, hogy az országosan jelentkező munkaerőhiány a kecskeméti vállalkozás mindennapjait ne nehezítse. A cégvezető komoly szakmai elvárásokat fogalmaz meg a kollégák felé, de ő is mindent elkövet, hogy a dolgozók jól érezzék magukat.

– A megrendelő sokszor legfeljebb a problémáját tudja, a megoldást a vállalkozás mérnökeinek kell megtalálniuk, és a felmerülő kérdésre mindig a legjobb választ kell, hogy adják. Ez az elmúlt tizenöt év sikerének egyik titka. A magas elvárásokért cserébe viszont mindent elkövetünk a dolgozóink kényelméért. Családbarát munkahelyet építünk, ahol a kollégák anyagilag és szakmailag is megtalálják a számításukat. Ha valaki nem érzi jól magát adott pozícióban, a cégen belül máshol keresünk számára munkát.

Miga-Metall Kft.

www.migametall.hu

metall logo

Cégvezetés & irányítás
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor