20 éves lett a Tisztelt Ász

2018. december 03. hétfő - 09:30 / piacesprofit.hu
  •    

A hagyományokhoz hűen, ismét kiélezett mérkőzéseket hozott vasárnap a parlamenti képviselők, állami vezetők és volt miniszterek Tisztelt Ász! tenisztornája. Ezúttal jubileumi versenyre érkeztek a teniszezők, hiszen 20 éves lett az esemény, amelyet negyvenedik alkalommal rendezett meg a HGS PR Ügynökség, a Parlament Sportegyesülettel közösen.

Forgács István versenyigazgató elmondta: a csoportmérkőzések eredménye több ágon is hármas holtversennyel zárult. A szoros mérkőzések alapja ezúttal is az volt, hogy minden csoportba hasonló tenisztudású párosok neveztek. Holtverseny alakult ki több csoportban is a pontegyenlőség miatt, ilyenkor csak a nyert és a vesztett játékok aránya alapján lehetett eldönteni a továbbjutást eldöntő helyezéseket. A kieséses szakaszban még szorosabb szettek következtek, küzdelmes labdamenetekkel, szép befejezésekkel. A mérkőzések között pedig jó hangulatú beszélgetésekkel ünnepelték a jubileumot a résztvevők a Park Teniszklubban. Az ünnepi torta érkezése szakította csak félbe a társalgást, tetején a 40. Tisztelt Ász! tenisztorna emblémájával.

Az esemény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke, Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára volt.

Ismét a versenyzők között voltak többek között dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Beneda Attila az EMMI helyettes államtitkára, prof dr. Berkes István az EMMI miniszteri biztosa, Dankó Béla országgyűlési képviselő (FIDESZ-MPSz), dr. Gárdos Csaba a Magyar Államkincstár Költségvetési Felügyelet elnöke, Hodruszky Csaba a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetője, Kiss-Parciu Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, dr. Kovács Árpád a Költségvetési Bizottság elnöke, Manninger Jenő országgyűlési képviselő (FIDESZ-MPSz), dr. Naszvadi György a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott, dr. Stumpf István alkotmánybíró. A volt országgyűlési képviselők közül részt vettek: dr. Baja Ferenc (MSZP, volt miniszter), dr. Bohács Zsolt (FIDESZ-MPSz), dr. Fazakas Szabolcs (MSZP, volt miniszter), dr. Gógl Árpád (FIDESZ-MPSz, volt miniszter), Gúr Nándor (MSZP), Juhász Ferenc (MSZP, volt miniszter), dr. Karl Imre (MSZP), Kőszegi Zoltán (FIDESZ-MPSz, jelenleg Dabas polgármestere), Márton Attila (FIDESZ-MPSz), dr. Molnár Attila (FIDESZ-MPSz, jelenleg Komárom polgármestere), Sági István (FIDESZ-MPSz), dr. Steiner Pál (MSZP), Szabó István (FIDESZ-MPSz), Tóth Ferenc (FIDESZ-MPSz), dr. Varga István (FIDESZ-MPSz), Varga József (FIDESZ-MPSz), Varga Zoltán (MSZP, volt miniszter).

A tenisztornát Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (FIDESZ-MPSZ), a Magyar Tenisz Szövetség elnöke nyitotta meg. A díjakat Forgács István versenyigazgató a HGS PR Ügynökség ügyvezető igazgatója, Böcskei Gábor a Profit – Komfort Kft. ügyvezető igazgatója, Érsek-Csanádi László a Porsche Hungária Kft. közületi értékesítési igazgatója és Juhász Zsolt az Izsáki Házitészta Kft. kereskedelmi igazgatója adták át.

A teniszben szerzett jártasság alapján, hat ágon zajló versenyen több mint hatvan mérkőzésen dőlt el a dobogós helyek sorsa.

A 40. Tisztelt Ász! tenisztorna dobogós helyezettjei lettek:

Agassi ág:

I. Stumpf István – Szilvásy György Péter

II. Szűcs Lajos – Bohács Zsolt

III. Kiss-Parciu Péter – Varga Péter ; Karl Imre – Gondos Miklós

Becker ág:

I. Buda Dóra – Tárczy György

II. Pintér Sándor – Nagyiványi Tamás

III. Baja Ferenc – Gúr Nándor ; Jamniczky Zsolt – Palotás Ferenc

Federer ág:

I. Dankó Béla – Tuska Tibor

II. Manninger Jenő – Erdei Ferenc

III. Szűcs Gábor – Böcskei Gábor ; Fazakas Szabolcs – Harcsár István

Sampras ág:

I. Kőszegi Zoltán – Hegyi Gábor

II. Gárdos Csaba – Naszvadi György

III. Beneda Attila – Pajtók Gábor ; Fehérvári Tamás – Muharos Péter

Nadal ág:

I. Gógl Árpád – Spenik Vladimir

II. Steiner Pál – Budai Ferenc

III. Varga István – Lehoczky Tamás ; Tóth Ferenc – Szabó István

Djokovics ág:

I. Juhász Ferenc – Varga Zoltán

II: Hónig Péter – Kiss Elemér

III. Kovács Árpád – Nagy Csilla

Az esemény kiemelt támogatói:

Magyar Tenisz Szövetség

E.ON Hungária Zrt.

NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Támogatók:

Porsche Hungária Kft.

PROFI-KOMFORT Kft.

Izsáki Házitészta Kft.

Basic Line Kft. (HEAD)

Szamos Marcipán

Médiatámogatók:

Piac és Profit Üzleti Magazin

Mix Magazin